societat

El 65% dels incendis de Balears enguany s’han produït a Mallorca

S'han calcinat més de 78 hectàrees de superfície, 20 d'elles en terrenys arbrats 


Els 46 incendis forestals declarats fins aquest 15 agost a Balears han calcinat una superfície total de 80,96 hectàrees de terreny, la majoria, 60,78 hectàrees, de superfície desarborada.

Segons ha informat l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), el 65 per cent dels incidents (30) s’han registrat a Mallorca, on s’han calcinat més de 78 hectàrees de superfície, 20 d’elles en terrenys arbrats.

A Eivissa s’han comptabilitzat 15 incendis forestals que han calcinat dues hectàrees, mentre que Menorca ha registrat un foc, que va cremar 0,01 hectàrees de superfície.

Quant a l’evolució dels sinistres al llarg de l’any, les dades de l’Ibanat mostren que se segueix la tendència habitual que els incendis es declarin principalment a partir de maig i amb l’inici de les altes temperatures. Contrasta, però, l’incendi declarat al febrer a Alcúdia que va cremar més de tres hectàrees i va obligar a desallotjar a desenes de persones.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica