X

El 80% dels candidats per treballar al camp són residents a Mallorca i exempleats del sector serveis

Unió de Pagesos ja ha rebut 2.200 currículums

23/04/2020

El 80%25 dels candidats per treballar al camp són residents a Mallorca i exempleats del sector serveis

Fa dues setmanes, Unió de Pagesos demanava personal per fer feina al camp mallorquí i, des de llavors, ja han rebut 2.200 currículums. La majoria, el 80%, són empleats provinents del sector serveis i que ara estan a l’atur. Als responsables de l’organització els ha sorprès l’allau de peticions de feina i també el fet que, entre els candidats, hi hagi un 40% que són dones. A més, destaquen que el 80% dels interessats a la feina són residents a les illes. Canvia, per tant, el perfil del temporer. Històricament, era una feina que feien treballadors estrangers. De fet, quan es va decretar el tancament de fronteres, ha hi havia un centenar de temporers procedents de Colòmbia que havien arribat a l’illa. Unió de Pagesos va publicar un anunci perquè calculava que encara necessitaria altres 300 temporers per al sector de les hortalisses. Només en dos dies, ja va rebre més de mil sol·licituds.

Les entrevistes als aspirants, prèviament preseleccionats per Unió de Pagesos, s’han fet aquest dijous perquè els treballadors han de començar a fer feina a principis del mes de maig.

L’organització agrària recorda que els demandants de feina han de treballar al mateix municipi on resideixen si volen seguir cobrant el subsidi d’atur. És un requisit difícil de complir i per això volien demanar que Mallorca fos considerat ‘districte únic’.

 

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris