X

El 80% dels funcionaris de justícia segueix la vaga general a Balears, segons els sindicats

Els funcionaris es queixen que el Ministeri negociï amb jutges i fiscals, però que no segui a la taula amb ells

09/05/2023

El 80%25 dels funcionaris de justícia segueix la vaga general a Balears, segons els sindicats

Ana Rubio

Devers 100 funcionaris de justícia s’han concentrat a les portes dels jutjats de sa Gerreria, aquest dimarts. Els sindicats calculen que, a Balears, el seguiment d’aquesta jornada de vaga general ha estat del 80%. També diuen que s’han suspès més de 8.000 actuacions judicials. Recorden que reivindiquen pujades salarials i poder negociar la llei d’eficiència organitzativa. El delegat de Justícia del CSIF a Balears, Pablo Rodríguez, creu que el Ministeri “acabarà cedint, perquè tenim raó”.

Sorpresos per la carta dels lletrats de l’administració de justícia

Els sindicats es queixen que els lletrats de l’administració de justícia hagin escrit al ministeri per reclamar que els repercuteixin les millores que puguin aconseguir altres col·lectius. Diuen que és increïble que facin aquesta petició, “quan acaben d’aconseguir pujades de fins a 450 euros mensuals”, comenta el delegat de Justícia d’UGT, a Balears, Javier Pérez.

Jutges i fiscals mantenen la convocatòria de vaga

Els funcionaris estan pendents del que pugui passar demà dimecres a la reunió del Ministeri de Justícia amb jutges i fiscals. Aquest dimarts, el Ministeri els va oferir 46 milions per a millores salarials, una xifra que aquests col·lectius creuen que és insuficient. Si demà no es tanca un acord definitiu, jutges i fiscals faran vaga indefinida a partir del 16 de maig.

Notícies relacionades >

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris