A l'abril de l'any que ve totes haurien de tenir aprovat l'informe mediambiental
Només 14 pedreres de Balears, de les 124 que hi ha actualment a l’arxipèlag, han passat els tràmits de regularització que dicta la Llei 10/2014 d’ordenació minera de les Balears per continuar amb l’activitat. La darrera a obtenir l’informe mediambiental favorable ha estat la pedrera de Can Xot, a Felanitx. L’únic condicionant ha estat restringir l’activitat en zona ANEI. La propietat a més, s’ha compromès a restaurar el terreny explotat al mateix temps que es continua amb l’aprofitament miner.
Les pedreres que han efectuat l’avaluació mediambiental amb resultat positiu des del 2015 són: San Esteban, Ciutadella, Can Orvay II, Sant Josep de sa Talaia, Pisa II, Santanyí, San Francisco, es Pil·larí. Son Morei, Muro, Torrent Canyell, Campos, El Puente, Son Servera, S’Argentera, Santa Eulàlia des Riu, Son Sala, Campos, Can Centes, Felanitx, Can Casetes, Llucmajor, Sa Pedrera, Santanyí, Herráez, Manacor i Son Amat 3, Porreres. 3 més han rebut un informe desfavorable: Magdalena ses Cadenes, Palma, Son Danús, Santanyí i Ses Praderes, Llucmajor.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Es tracta d'un britànic de 40 anys