societat

El 92,5% dels estudiants de Balears han superat les proves PBAU d’accés a la universitat

És un 2,6 per cent més que el número dels alumnes que es presentaren a la convocatòria ordinària de l'any passat 

EFE/Ana Escobar


El 92,5 per cent dels estudiants de Balears que s’han presentat a les proves d’accés a la universitat (PBAU) el mes de juny han superat els exàmens, un 2,6 per cent més que el número dels alumnes que el van fer en la convocatòria ordinària del passat 2020.

Segons ha informat la Universitat de les Illes Balears (UIB) aquest divendres, un total de 3.872 alumnes dels 4.186 que es van presentar a la PBAU el mes de juny a Balears han superat els exàmens, la qual cosa ha suposat que un 92,5 per cent siguin aptes.

Per illes, han superat els exàmens un total de 3.072 alumnes a Mallorca (92,3%), 350 a Menorca (95,9%), 427 a Eivissa (91,2%) i 23 a Formentera (95,8%).

Els alumnes ja poden consultar els resultats de les proves d’accés a la universitat a través de la UIB digital. La nota mitjana d’accés a les Illes (inclou la nota de batxillerat i la nota de la prova) ha estat de 7,217 punts.

Cal recordar que la prova d’accés a la Universitat es va fer els dies 8, 9 i 10 de juny de 2021 a Balears. La UIB i la Conselleria d’Educació van treballar conjuntament, i es va aplicar un protocol de seguretat i prevenció per la COVID-19.

El nombre d’exàmens que s’han corregit en els dies posteriors a la PBAU ha estat de 29.146, tasca que han dut a terme 251 professors de batxillerat i de la Universitat.

Una vegada coneguts els resultats de la PBAU, la UIB ha habilitat un simulador en el qual els estudiants poden calcular les notes d’admissió en els estudis de grau de la Universitat balear. Es tracta d’una calculadora virtual, creada per part del Programa d’Orientació i Transició en la Universitat (PortUIB), que es basa en els paràmetres de ponderació per a l’admissió del curs 2021-2022 i que permet a l’alumne saber, a títol informatiu, quina és la nota d’admissió en els estudis de grau que ofereix la UIB, d’acord amb el seu expedient acadèmic i notes obtingudes a la prova d’accés.

COMPARATIVA AMB 2020

Si es fa la comparativa dels resultats de la PBAU ordinària de juny d’enguany amb els dels exàmens ordinaris del passat 2020, que es van realitzar el mes de juliol a causa de la pandèmia, el percentatge d’aptes ha pujat aquest 2021 un 2,6 per cent. El percentatge d’aptes al juliol de 2020 va ser del 89,9 per cent (4.151 alumnes van aprovar dels 4.618 que es van presentar a les proves).

REVISIÓ D’EXÀMENS

Fins al pròxim 21 de juny, els estudiants poden sol·licitar la revisió dels exercicis en què considerin incorrecta l’aplicació dels criteris generals d’avaluació i dels específics de correcció i qualificació. Aquesta revisió consisteix en una segona correcció, que pot deixar la nota igual, pujar-la o baixar-la.

Cal assenyalar que el termini de presentació de les sol·licituds de revisió és de tres dies, a partir de la data de la publicació de les qualificacions. Aquesta petició es pot fer telemàticament a través de UIBdigital.

La convocatòria extraordinària de la PBAU a Balears es durà a terme els dies 6, 7 i 8 del mes de juliol.

Els alumnes que tinguin algun tipus de dubte sobre la PBAU poden consultar la nova web d’ajuda de la UIB, un portal que tractarà de resoldre les preguntes recurrents sobre les proves.


El primer dia de Selectivitat (PBAU): “Hi ha nervis, però necessit arribar a la nota de tall de la universitat”
449 alumnes de Menorca comencen les proves de Selectivitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions