societat

El balanç de les darreres 24 hores a les Illes: 2 morts, 13 positius nous, 4 casos actius menys

El total acumulat és de 221 mortsConsulta aquí les corbes de l’evolució de la COVID-19 a les Illes Balears

El balanç de les darreres 24 hores a les Illes: 2 morts, 13 positius nous, 4 casos actius menys i cap ingrés nou a l’UCI.

En concret, a les Illes Balears hi ha 245 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, quatre menys que ahir. D’altra banda, 1.552 persones s’han curat.

Així mateix, s’han notificat dues defuncions, i el total acumulat és de 221 morts, informa la Conselleria de Salut. Ahir es varen detectar 13 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.018 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.766 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 4 a Formentera). En total, s’han duit a terme 83.648 proves de laboratori (66.661 PCR i 16.987 proves d’anticossos).

Per hospitals

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 146 persones hospitalitzades, 26 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 81 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR. A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 a l’UCI). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 18 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 4 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

354 positius entre els professionals

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 354 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,5 % dels 2.018 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 72 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 119 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou i se n’han afegit dos més entre els treballadors, després d’una actualització de les dades. A hores d’ara, hi ha 72 usuaris amb el contagi actiu, 188 han superat la infecció i 87 han mort. En el cas dels treballadors, 40 continuen contagiats i 128 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació és la següent: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.


Consulta aquí les corbes de l’evolució de la COVID-19 a les Illes Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...