societat

El balanç escolar després de setmana santa: 32 estudiants amb PCR positiva i cap docent positiu

Hi ha 3 grups en quarantena a 3 centres educatius: 2 a Mallorca i 1 Menorca

/EFE


Les dades recollides fins divendres 9 d’abril als centres educatius de les Illes Balears i les d’EDUCOVID (unitat específica de Salut destinada a seguir els casos a l’àmbit educatiu) mostren que el nombre de contagis als centres educatius continua baix.

Salut assegura que aquesta setmana no hi ha hagut cap docent positiu a les Illes. Quant als estudis de contacte realitzats tampoc no hi ha hagut cap positiu, tot  i que s’ha de tenir en compte que se n’han fet molt pocs ja que els centres han estat tancats per vacances.

Del total d’alumnat de Balears, al voltant de 190.000, hi ha 32 estudiants amb PCR positiva davant els 52 de la setmana anterior, xifra que suposa el 0,01 % de l’alumnat, la majoria a Mallorca (30) i la resta a Eivissa (1) i a Menorca (1).

Hi ha 3 grups en quarantena (que inclouen els 2 declarats aquesta setmana) a 3 centres educatius, 2 a Mallorca i 1 Menorca. Això suposa el 0,03 % dels 8.000 grups de les Illes Balears.

Amb aquestes dades, assegura Salut en un comunicat, es pot afirmar que “aquesta setmana les escoles de les Illes Balears han experimentat una baixa presència de la pandèmia”.

Quant a la vacunació, es va iniciar amb els docents d’infantil i de centres d’educació especial. A dia 9 d’abril, 5.366 professionals d’infantil i educació especial havien estat vacunats, el 77,02% del total d’aquestes etapes, mentre que en el cas de primària i secundària s’havien vacunat un total de 11.265 professionals, cosa que suposa el 61,51% de professionals d’aquestes etapes. En total ja s’havien vacunat 16.631 professionals de l’àmbit educatiu.

Tot i les bones dades, cal no oblidar que s’ha d’extremar la precaució davant l’extensió de la variant britànica a les Balears, més contagiosa, i que per aquest motiu s’han de mantenir totes les mesures de prevenció als centres educatius.

Es pot consultar tota la informació de seguiment de la COVID-19 als centres educatius no universitaris detallada per etapes educatives i per illes en l’apartat «Informes EDUCOVID» del lloc web de la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Aquesta informació s’actualitza cada quinze dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca reobre les terrasses sense limitació i manté obert l’interior de bars i restaurants

Els empresaris, que temien un enduriment de les mesures pel creixement dels contagis, reaccionen amb satisfacció

Oceana proposa una nova gestió pesquera de Cabrera

Demanen una zona de reserva integral a l'escarpa d'Emile Baudot i el fort den Moreu, on hi ha hàbitats rars i fràgils

La Magil Line Mallorca torna el 13 de juny

La caminada solidària de Sant Joan de Déu permet recaptar fons per a projectes socials i de salut

EL TSJIB publica la interlocutòria que avala les restriccions del Govern més enllà de l’estat d’alarma

D'acord amb la Sala, "limitar els drets fonamentals no és ni suspendre'ls ni vulnerar-los"