política

El batle des Mercadal reclama a Salut més personal i metge les 24 hores al poble

La pressió assistencial també afecta encara l'hospital, on s'han ajornat una quarta part de les operacions previstes


El batle des Mercadal, Francesc Ametller, també reclama que es resolguin els dèficits del centre de salut. L’associació de veïns urgeix a la Conselleria i l’Ajuntament millorar l’assistència al poble, que s’ha ressentit aquests darrers mesos per la manca de personal. El batle se n’ha fet ressò i torna a demanar que es doni solució al problema.

Però la pressió assistencial no només afecta l’atenció primària, sinó també a l’hospital Mateu Orfila, on s’ajornen una quarta part de les operacions previstes. (mai les urgents ni les d’oncologia).

Pel que fa a les darreres dades, s’han diagnosticat 24 nous casos de Covid-19 a Menorca i tres pacients que passaven la malaltia a casa han hagut d’ingressar a l’hospital; mentre que un que era a l’UCI se’l va traslladar ahir dilluns vespre a Son Espases.

D’altra banda, aquest dimecres es comença a administrar la segona dosi de la vacuna en les residències de gent gran de Menorca, just en un moment en què la pandèmia està més estesa que mai a l’illa. Els primers a rebre-la seran usuaris i professionals de la residència del Consell a Maó.

Els equips d’infermeria d’Atenció Primària també es traslladaran dimecres als geriàtrics de Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Sant lluís, Es Ramal d’Alaior i el sociosanitari de Santa Rita. Cal recordar que es vacunen el 88,58 per cent dels residents i el 61,14 per cent dels treballadors de les vuit residències de l’illa. També s’han vacunat ja 21 usuaris i 48 treballadors del centre assistencial Trepucó.

A més, dilluns es va acabar d’administrar la primera dosi de la vacuna als professionals sanitaris de primera línia, un total de 751 treballadors tant de la sanitat pública com privada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Puigserver rebutja que no es coneguessin casos abans del 2015

La presidenta de l'IMAS entre 2015 i 2019 ha comparegut davant la Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil

Així són els 56 pisos que el Govern demana als grans tenidors per a lloguer social: entre 43 i 140m² propietat de bancs i fons d’inversió

A les Illes Balears, hi ha més de 9.500 persones en llista d'espera per accedir a un habitatge protegit, la...

El Pacte rebutja la proposta del PP perquè s’investigui el procés de vacunació

Ho han evitat els partits del Pacte bloquejant amb els seus vots en contra, un escrit presentat pel PP que...