societat

El Bisbat de Menorca retira l’aigua beneïda com a mesura contra el coronavirus

El signe de la pau es farà amb una inclinació de cap, no es donarà la comunió a la boca i no es donaran a besar imatges i creus

Imatge d'arxiu. /EFEPrimer contagi a Mallorca per coronavirus; el sisè cas de les Illes

El Bisbat de Menorca ha informat aquest dijous que retirarà l’aigua beneïda de les esglésies de l’illa com a mesura de prevenció contra el coronavirus a partir d’aquest divendres. Així mateix, ha assenyalat que el signe de la pau es farà amb una inclinació de cap i no es donaran a besar imatges i creus.

Tampoc es donarà la comunió a la boca. Des del Bisbat han recomanat també rebre la comunió “a la mà”. “A Menorca encara no s’ha diagnosticat cap cas d’infecció i contagi per coronavirus, però això no ens eximeix de prendre les mesures de prevenció que recomanen les autoritats sanitàries”, han assenyalat aquest dijous en un comunicat, el mateix que han enviat altres Bisbats, com el de Màlaga.

En aquest punt, han subratllat que els “clergues, religiosos i laics” han de complir “tot allò que es recomana a favor del bé comú de la societat i de les persones, com són les normes d’higiene que afecten tant les persones, com als domicilis”.

Finalment, han aconsellat “insistir en l’oració personal i comunitària per a frenar el contagi i perquè les persones contagiades recuperin la seva salut”.

“Posem aquesta situació i les nostres oracions en mans de Maria, en la seva advocació de “salut dels malalts”, perquè tots els seus fills gaudeixin de salut d’ànima i cos”, han conclòs.

Només un 7,2% de la població de les Illes va a missa

Segons l’Anàlisi de Gadeso de la realitat socioeconòmica de les Illes Balears del gener del 2019, un 48,9% de la població de les Illes Balears es consideren sociològicament catòlics, i d’aquests, només un 20,1% es declara practicant, però les persones que compleixen amb la tradició d’anar a missa els diumenges i festius es redueix a un 7,2% del total de la població, el que es tradueix en una xifra entorn de les 70.000- 75.000 persones, pel conjunt de les Illes. De fet, només un 5% acudeix a missa més d’un cop per setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La familia reial visita Petra

Una visita acompanyada de crits a favor i en contra

La Policia Local d’Eivissa aixeca 11 denúncies en una festa il·legal a Ca n’Escandell

Els participants hi havien duit un generador elèctric, altaveus, focus d'il·luminació i geleres amb begudes alcohòliques.

Balears suma 222 nous positius per COVID-19 durant el cap de setmana

Dos usuaris de residències de gent gran han perdut la vida

En un mes s’han realitzat 337 inspeccions i s’han aixecat 201 actes d’infracció

La Direcció General d'Emergències i Interior ha coordinat 80 inspeccions aquest cap de setmana