X

El bloc conservador del Poder Judicial demana un ple extraordinari per abordar la llei d’amnistia

Vuit vocals consideren que es tracta d'una "mesura d'abolició de l'estat de dret" que "violenta la Constitució" i converteix la Justícia en "una quimera"

01/11/2023

El bloc conservador del Poder Judicial demana un ple extraordinari per abordar la llei d’amnistia

Imatge d'arxiu d'un ple del Consell General del Poder Judicial. / EFE

Vuit vocals conservadors del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han sol·licitat que se celebri un ple extraordinari per a abordar la llei d’amnistia, la qual consideren una “mesura d’abolició de l’estat de dret” que “violenta la Constitució” i converteix la Justícia en “una quimera”. Aquest dijous, els vocals Carmen Llombart, José Antonio Ballestero, Francisco Gerardo Martínez-Tristán, Juan Manuel Fernández, Juan Martínez, José María Macías, Nuria Díaz i Ángeles Carmona sol·licitaran la reunió extraordinària al president del CGPJ, Vicente Guilarte. Això després que ahir al vespre es va confirmar que PSOE i ERC han arribat a un acord sobre la llei d’amnistia per encarrilar la investidura de Pedro Sánchez.

Els vocals han fet pública una proposta de declaració institucional sobre l’amnistia, que esperen que doni suport el ple de l’òrgan. En aquesta declaració, qualifiquen l’amnistia com una “mesura de degradació, quan no d’abolició de l’estat de dret a Espanya” que “violenta la Constitució” i que produirà “inevitablement” conseqüències “en perjudici de l’interès general d’Espanya” i que convertirà la independència dels tribunals i la seguretat jurídica “en una quimera”.

El PP considera un “frau electoral” la investidura de Sánchez

Per la seva banda, el sotssecretari d’Organització del PP, Miguel Tellado, ha considerat un “frau electoral” la investidura de Pedro Sánchez perquè “res del que s’està negociant en aquests moments venia en el programa electoral del PSOE”. “Cap espanyol va votar a Sánchez per a fer el que ell ara pretén fer”, ha remarcat, abans d’apuntar a més que la “hipocresia de Sánchez no té límits”. En aquest context, ha recordat que mentre ahir, al matí, Sánchez assistia al Congrés a la jura de la Constitució de la Princesa d’Astúries, a l’horabaixa, “perpetrava amb els republicans un atac a l’essència mateixa de la nostra democràcia”.

Segons Tellado, s’ha demostrat que està disposat a aprovar una amnistia exprés, amb la condició d’aconseguir els vots d’ERC i Junts per a la seva investidura i a “vulnerar un principi tan elemental en la nostra democràcia com que tots els espanyols som iguals davant la llei”. Després d’acusar Sánchez de negociar la llibertat de pròfugs i de condemnats per la Justícia a canvi de vots, ha opinat que “el millor per a la democràcia espanyola és una repetició electoral el pròxim 14 de gener” que retorni la veu als espanyols.

Notícies relacionades >

01/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris