MENORCA

El Cantera Viva torna a promoure la reflexió emocional sobre l’art entre els joves


La cantera menorquina de l’art; per ventura els pintors, ballarins, escultors i actors del futur pròxim, té una cita cada dilluns d’aquest estiu en el programa d’aprenentatge per a joves d’entre 12 i 18 anys Cantera Viva 2020 que va posar-se en marxa l’any passat. “M’ha agradat, no m’ha agradat, m’he avorrit, ha estat la cosa més polida que he vist mai…”, són els comentaris quan posen en comú l’efecte que els ha provocat cada un dels espectacles a les Pedreres de s’Hostal – als qual estan convidats a assistir de manera gratuïta-, explica Anna Gornès, productora del Festival Pedra Viva de què beu aquesta iniciativa juvenil per a la qual aquesta setmana s’han obert les inscripcions. La gratuïtat n’és una característica essencial  i només es reclama dels participants “un cert compromís d’assistència” per anar modelant “de forma crítica” les seves opinions. “Es tracta de rompre la barrera que a vegades hi ha amb el llenguatge artístic per comprendre i acostar-se a l’art d’una manera més emocional”, reivindica Gornès.

Micro-tallers i professionals

El glosador Zès Coll, la terapeuta Blanca Muñoz, la directora de Capella Davídica, Isabel Juaneda, el gestor de l’Espai Mallorca, Jordi Cardona, la soprano Maria Camps, la gestora cultural Mar Rescalvo, Mercè Orleans del grup Esclat, el dj Ricard Triay, l’actor Víctor Genestar i Anna Gornès mateixa, seran els guies encarregats d’acompanyar els joves durant cada trobada a celebrar els dilluns d’11 a 13h. Així,  el folk, el cant coral, l’òpera, la percussió, el moviment, les pedres, les arrels i les paraules, seran objecte d’inspiració per a les xerrades amb aquests professionals i els micro-tallers sobre els quals es vol crear també un espai d’opinió a les xarxes socials. Per a inscriure’s, s’ha d’enviar un correu electrònic a info@pedravivamenorca.com amb un text de presentació i d’exposició de l’interès que es té per participar del Cantera Viva.

Festival Pedra Viva 2020

“Estem fent molta feina, intentant renegociar amb tots els artistes, per plantejar un programa que, malgrat ser molt més auster i no arribar a ser com ens l’havíem imaginat, ens pugui interessar i emocionar un poc a tots”, conta Anna Gornès al respecte d’una edició del festival Pedra Viva que anuncia la cantant israeliana Noa pel dimecres 12 d’agost. Amb retard respecte de la data habitual, aquest juny es donarà a conèixer el programa complet.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |