societat

El Col·legi de Metges empararà els professionals que no vulguin participar en processos d’eutanàsia

L'objectiu del COMIB és protegir els professionals davant possibles represàlies, com ja feren en el cas d'avortament

El+Col%C2%B7legi+de+Metges+emparar%C3%A0+els+professionals+que+no+vulguin+participar+en+processos+d%27eutan%C3%A0sia

En un document publicat fa pocs dies, el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears fa saber que empararà i donarà protecció a tots aquells professionals sanitaris que es declarin objectors de consciència, per no participar en processos d’eutanàsia. La llei d’eutanàsia entrarà en vigor a partir de dia 25 de juny. El Congrés la va ratificar pel març, i Espanya és el quart país d’Europa que ha regulat aquest dret.

La norma preveu tant l’administració directa d’una substància al pacient per provocar-li la mort, com la disposició dels mitjans perquè el pacient s’autoadministri la substància en qüestió. En tots dos casos, però, hi ha d’intervenir personal sanitari. La llei preveu la creació de registres confidencials amb els metges que s’acullin al dret a l’objecció de consciència.

“El Col·legi de Metges està totalment preparat per acollir tots aquells col·legiats que no estiguin disposats a prendre part en l’acte eutanàsic”, explica Sandra Ferrer, doctora de la Comissió Deontològica del COMIB. “En altres ocasions, com en el cas de l’avortament, ja s’ha actuat de la mateixa manera, per protegir els metges de possibles represàlies”, afegeix Ferrer.

L’empar dels objectors és un dels principals punts d’un document que el Col·legi acaba de publicar. Segons el Col·legi, la llei d’eutanàsia suposa un canvi en l’exercici de la professió.

“Durant mil·lennis, els metges s’han cuidat de la salut. Ara es gira la moneda, i diuen al metge que pot atemptar contra la vida d’una persona”, comenta Ferrer.

Amb la publicació d’aquest document, el de les Balears, s’afegeix al posicionament d’altres col·legis d’arreu de l’estat que han volgut donar suport als metges que es neguin a intervenir en processos d’eutanàsia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...