Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Música

El compositor Gabriel Fiol fa música dels 400 anys de Vilafranca

Ho podreu descobrir en un concert únic aquest diumenge a les 12h a l'Església Parroquial de Santa Bàrbara

El+compositor+Gabriel+Fiol+fa+m%C3%BAsica+dels+400+anys+de+Vilafranca

Dia 4 de juliol del 1620 és la data fundacional del poble de Vilafranca de Bonany. Es considera que aquell any s’hi establiren els primers pobladors. Just abans de la pandèmia, l’Ajuntament en preparà moltes activitats de commemoració, però la Covid ho va aturar. I ara, dos anys després s’estrenarà l’obra musical “Vilafranca, 400 anys veient sortir el sol”. L’estrena és diumenge, però el seu autor, Gabriel Fiol, ja ens n’ha fet un tast.

“En Jordi, del Teatre de Vilafranca, em va suggerir de fer una composició per celebrar aquesta fita”, explica el compositor i director del concert. Així, va decidir fer una obra per a quartet de corda. Però no només això, sinó que va voler vincular el poble a la creació, formant una coral integrada per habitants de Vilafranca. “La coral s’ha format especialment per a l’ocasió”, afegeix la solista i assistent de direcció, Carme Garí. “Na Maria Francisca, de l’Escola de Música, ha fet que sigui possible”, afegeix.

Les lletres, són uns càntics populars en format de narració i glossa. “Conten els 400 anys d’història del poble”, explica Garí. De fet, l’obra es divideix en 4 moviments, cadascun d’ells vinculat a un segle de la vida de Vilafranca, encarnada per na Teula. La història ha estat escrita per Catalina Penyafort, i glosada per Xesca Cabot.

El seu autor, Gabriel Fiol, s’ha inspirat en els colors i la lluminositat del poble, en les botigues de queviures tant característiques de Vilafranca, gestant “una música molt optimista”. Un concert únic que ajuntarà, aquest diumenge, una trentena de músics a l’Església parroquial de Santa Bàrbara de Vilafranca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Antònia Font, amb quatre nominacions, líder per la final popular dels Premis de la Música Balear

Aquest dimecres se celebra la gala que organitza Enderrock i l'OCB i que podreu seguir a IB3

La banda indie Ombra estrena nova cançó: ’30 anys’, interpretada amb Anegats

El grup mallorquí fa una mirada "cap a l'adolescència": "La gent que ha crescut escoltant Anegats, ara té 30 anys"

Joan Vich, el mallorquí que va viure 25 anys al FIB

Recull el seu testimoni en un llibre que ha presentat aquest dimarts al Bar Flexas de Palma

Manolo García: “Escriure, pintar i fer cançons és una necessitat vital”

El cantautor català actua aquest dijous a Son Fusteret, a Palma