X

El Congrés aprova la Llei d’amnistia amb els vots del PSOE i els seus socis

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, avisa que la norma no passarà els filtres del Senat, la Justícia ni el carrer

14/03/2024

El Congrés aprova la Llei d’amnistia amb els vots del PSOE i els seus socis

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous, amb 178 vots a favor i 172 en contra, la llei d’amnistia, que cerca beneficiar a centenars de persones encausades pel procés de Catalunya i que posa ara rumb al Senat. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha anunciat el resultat de la votació, que aquesta vegada sí que ha tirat endavant. El text passa ara al Senat, on el PP té majoria absoluta. Els populars ja han avisat que la normativa no passarà el filtre de la Cambra Alta.

Els diputats republicans i de Junts per Catalunya han mostrat amb abraçades la satisfacció per l’aprovació de la norma. La diputada del grup parlamentari Junts per Catalunya Míriam Nogueras ha dit, en qualsevol cas, que aquesta fita només és el principi: “Ara sí, podrem començar a fer política d’igual a igual i el nostre objectiu continua sent el de la independència del nostre país, de Catalunya”.

Hi han votat a favor de la norma els socialistes i els seus socis parlamentaris, que han defensat la llei com a solució política. En aquest sentit, el diputat del grup parlamentari basc (EAJ-PNB) Miquel Legarda ha afirmat durant el debat que “es fa precís tancar un cicle polític traumàtic i obrir un altre amb una decisió política en forma d’amnistia”. Legarda ha argumentat que d’aquesta manera es desjudicialitza el procés.

Corrupció

En contra hi han votat UPN, Coalició Canària, Vox i el PP. El líder d’aquesta formació, Alberto Núñez Feijóo, ha avisat que la norma no passarà els filtres del Senat, la Justícia ni el carrer. “Amnistien el terrorisme, la malversació, la corrupció i l’alta traïció, ho han acatat tot, fins i tot les multes per les quals es va malversar i esper que no ens facin pagar els interessos”, ha dit Feijóo des de la tribuna d’oradors.

L’encarregat de respondre ha estat el diputat del grup parlamentari socialista Patxi López, que ha afirmat que els socialistes “no miram cap a una altra banda, no seim a una poltrona a fumar-nos un cigar mentre els problemes creixen”, ha dit. López ha afegit que el govern actual no s’amaga “darrere del Codi Penal, això ho varen fer vostès i varen fracassar estrepitosament”.

La llei d’amnistia passa ara al senat, on ha de continuar la tramitació i on el PP té majoria absoluta.

14/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris