X

El Congrés es personarà davant el Constitucional per presentar al·legacions

Així ho ha decidit la Mesa per atendre la resolució del TC, en la qual es dona un termini de deu dies perquè les dues cambres remetin certificació de les actuacions

20/12/2022

El Congrés es personarà davant el Constitucional per presentar al·legacions

La Mesa del Congrés ha acordat personar-se en el procediment obert en el Tribunal Constitucional arran del recurs d’empara interposada pel PP contra les reformes judicials que han estat paralitzades, una decisió amb la qual no estaven d’acord els populars i Vox, segons fonts d’aquest òrgan.

El Congrés, igual que ha fet poc abans la Mesa del Senat, ha pres aquesta iniciativa “com no podia ser d’una altra manera”, ha assenyalat el secretari primer de la Mesa de la cambra baixa, Gerardo Pisarello: “Òbviament s’ha decidit que el Congrés ha de comparèixer davant el Tribunal Constitucional”. Ha de presentar al·legacions, ha explicat, “defensar l’autonomia parlamentària” i denunciar la vulneració de drets de la majoria de diputats que defensaven que aquesta reforma tirés endavant.

No es tracta d’una altra cosa que atendre la resolució del Constitucional, han explicat les mateixes fonts, en la qual es dona un termini de deu dies perquè les dues cambres remetin certificació de les actuacions al mateix temps que concedeix un altre termini de deu dies al Ministeri Fiscal i altres parts personades perquè efectuïn al·legacions respecte al manteniment de la mesura cautelar de suspensió acordada.

Per això, han assenyalat, no entenen que tant els representants del PP com de Vox hagin qüestionat la necessitat d’acudir al Constitucional. En aquest sentit, el vicepresident quart de la Mesa, Ignacio Gil Lázaro (Vox), ha dit en la reunió que la decisió de comparèixer davant el Constitucional l’ha d’adoptar la Mesa per unanimitat.

20/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris