%3A+El+Consell+cedeix+a+IB3+els+drets+de+reproducci%C3%B3+de+la+s%C3%A8rie+%E2%80%9CMem%C3%B2ria+i+oblit+d%E2%80%99una+guerra%E2%80%9D

EPRTVIB informa

: El Consell cedeix a IB3 els drets de reproducció de la sèrie “Memòria i oblit d’una guerra”

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i el director general d’IB3, Andreu Manresa han signat l’acord aquest migdia a l’Arxiu del So i de la Imatge (ASIM) del Consell. 

L’acord de cessió l’han signat aquest migdia el vicepresident primer, Francesc Miralles, i el director general d’IB3, Andreu Manresa a les instal·lacions de l’ASIM del Consell.

L’acord estableix la cessió temporal per part del Consell de Mallorca a l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears dels drets de comunicació pública i reproducció de la sèrie documental “Memòria i oblit d’una guerra”.

Una sèrie produïda l’any 2008 per Televisió de Mallorca i realitzada per Cinètica Produccions.  D’aquesta manera, el Consell dóna resposta a l’interès manifestat per l’ens públic de radiotelevisió d’adquirir els drets de comunicació pública d’aquesta obra audiovisual “atès el seu especial interès històric, cultural i social”. IB3 té previst programar aquesta sèrie documental a principis de 2018.

Per al vicepresident primer, Francesc Miralles, “aquest acord és un reconeixement a la feina feta per Ràdio i Televisió de Mallorca”. Miralles ha assenyalat que “conèixer la història és imprescindible per reparar el mal que han sofert les víctimes i afavorir una reconciliació efectiva”.

El conseller de Cultura ha reconegut també la importància de Ib3 com “un aliat imprescindible per difondre les polítiques culturals del Consell de Mallorca, com es demostra amb els dos convenis que hem signat recentment”.

“Memòria  i oblit d’una guerra” és una sèrie documental de 37 capítols produïda per TV Mallorca, que aborda un dels episodis més controvertits i silenciats de la història recent de les Illes Balears: els fets desfermats arran del cop d’Estat de 18 de juliol de 1936, la tragèdia de la guerra i la repressió de la postguerra. Els diferents capítols recullen testimonis directes i ofereixen imatges inèdites d’arxius d’època com el NODO, l’Institut Luce d’Itàlia, el mateix Arxiu del So i de la Imatge del Consell i arxius privats. La sèrie aporta l’anàlisi d’una trentena d’historiadors i experts amb l’objectiu de recuperar la memòria de multitud de pobles de Mallorca així com de Menorca, Eivissa i Formentera.