X

El Consell de Formentera es mostra contrari a reduir l’horari de la restauració

La presidenta, Alejandra Ferrer, justifica que per al sector una hora menys “significa molt” i que fins i tot alguns establiments es plantejaran “tancar”

02/08/2021

El Consell de Formentera es mostra contrari a reduir l’horari de la restauració

El Consell de Formentera s’ha mostrat en contra de reduir una hora l’horari d’obertura de la restauració, que haurà de tancar a la 01.00 h i no a les 02.00 h, com fins ara, d’acord amb les noves mesures previstes per a contenir la pandèmia de la covid-19 a l’illa.

La presidenta insular, Alejandra Ferrer, que ha explicat aquest dilluns al costat del conseller balear Josep Marí Ribas les noves mesures que regiran a l’illa, ha demanat que es revisi aquesta restricció, ha informat el Consell de Formentera en un comunicat.

Ferrer ha explicat que Formentera registra 109 casos, “un número alt”, ha reconegut, amb una incidència acumulada “també elevada”, a pesar que es continua calculant sobre els residents i no sobre la “realitat” de les persones que es troben a l’illa, ha destacat.

Així i tot, ha defensat l’aplicació de mesures de contenció “coherents, justes i efectives”, per la qual cosa en aquest cas ha demanat la revisió d’una d’elles.

Ferrer ha justificat que per al sector de la restauració una hora menys “significa molt” i que fins i tot alguns establiments es plantejaran “tancar”.

També ha considerat que pot ser “contraproduent” ja que quan s’acaba l’horari d’obertura dels locals és quan es produeixen “molts dels botellots i festes privades” que s’intenten controlar.

La presidenta ha destacat que, en general, els locals de Formentera tenen terrasses a l’exterior on es pot mantenir la distància. “No considerem que sigui just fer pagar als que ho fan bé, per uns quants que ho facin malament”, ha concretat Ferrer.

Entre els principals canvis que afectaran a Formentera, que passa a nivell 4 com la resta d’illes, s’inclou la prohibició de reunions socials o familiars entre les 01.00 i les 06.00 hores, excepte que es tracti de persones convivents.

Així mateix, les platges romandran tancades de 22.00 a 06.00 hores

En restauració, a més del canvi d’horari, que està en revisió, les taules passaran de 6 a 4 persones, a l’interior, i de 12 a 8 a les terrasses.

Finalment, Ferrer també ha insistit a reclamar més presència dels inspectors de Treball i Inspecció de Salut del Govern balear, i també d’Emergències, que és present en totes illes “menys a Formentera”, ha lamentat.


Formentera, al 100% d’ocupació i a nivells gairebé precovid

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris