societat

El Consell de Govern aprova el nomenament d’Antich com a nou president de l’Autoritat Portuària

L'expresident del Govern passa a ocupar aquest càrrec després que el passat 7 d'agost s'acordàs la destitució de Joan Gual de Torrella


El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, designar l’expresident balear Francesc Antich Oliver com a president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB).

Aquest acord es comunicarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a l’ens públic estatal Ports de l’Estat i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al Boletín Oficial del Estado.

Antich passa a ocupar aquest càrrec, després que el passat 7 d’agost el Consell de Govern acordés la destitució de Joan Gual de Torrella com a president de la APB.

La Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant estableix que el president de l’Autoritat Portuària és designat per l’òrgan competent de la comunitat autònoma o de les ciutats de Ceuta i Melilla entre persones de reconeguda competència professional i idoneïtat.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat que Antich és una “persona solvent amb majúscules des del punt de vista de la gestió pública i des del punt de vista institucional”.

És una “sort” que el dirigent autonòmic durant dues legislatures i exsecretari general del PSIB-PSOE “hagi acceptat presidir” la APB, ha afirmat Costa, que ha destacat la “vàlua” professional del polític i exalcalde d’Algaida.


El BOE publica el cessament de Gual de Torrella al capdavant de l’Autoritat Portuària
El Govern destituirà Gual de Torrella pel presumpte cas de corrupció de l’Autoritat Portuària

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern obri dos borsins per incorporar una nova figura: la de l’Agent Municipal Covid

Tendran la consideració d'agents de l'autoritat, col·laboraran amb les policies locals, però no seran policies

La Policia desallotja una festa amb cinquanta persones a Santa Eulària

Els fets van ocórrer al voltant de la 1.15 hores de la matinada, quan es va rebre l'avís de la...

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

76 actes aixecades en el dispositiu antibotellada a Palma

Durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s'han establert un total de 176 vehicles i s'han identificat 24 persones