X

El Consell de Mallorca atorga l’interès general a la reforma de Can Morató, nova seu social de Caixa Colonya

El vistiplau està supeditat als informes del Govern, ja que Recursos Hídrics els ha denegat l'autorització de reforma perquè està en zona inundable

30/09/2023

El Consell de Mallorca atorga l’interès general a la reforma de Can Morató, nova seu social de Caixa Colonya

Miquela Valls

El Consell de Mallorca atorga l’interès general a la reforma en sòl rústic de l’antiga fàbrica d’estores de Can Morató, a Pollença, i que ha de ser la nova seu social de Caixa Colonya i de la Fundació Guillem Cifre. En la primera Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme d’aquest mandat, s’ha donat el vistiplau al projecte, supeditat, però, als informes mediambientals del Govern.

De fet, aquesta setmana la Direcció General de Recursos Hídrics els ha denegat l’autorització de reforma de l’emblemàtic edifici, declarat fa 21 anys com a BIC, perquè està en zona inundable a causa de la seva proximitat al torrent de Sant Jordi.

La caixa d’estalvis pollencina va adquirir l’edifici en runes el gener de 2020 amb l’objectiu de rehabilitar-lo després d’estar tancat des de 1967, quan va tancar la fàbrica. El desembre de 2021 se’n va presentar el projecte bàsic de reforma elaborat pels arquitectes Erik Herrera i Jordi Badia del despatx català BAAS Arquitectura, que preveu només conservar-ne les parets principals. En la planta baixa s’ubicarà la recepció, un museu, la sala d’actes, una aula i oficines així com la cafeteria. Amb una superfície total de 1.866 m² útils, el pressupost supera els 3 milions d’euros.

Notícies relacionades >

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris