política

El Consell de Mallorca celebra el seu debat de política general marcat per la Covid-19

La presidenta Cladera destaca la baixa incidència del virus en les residències de Mallorca

El+Consell+de+Mallorca+celebra+el+seu+debat+de+pol%C3%ADtica+general+marcat+per+la+Covid-19

Primera jornada del debat de política general del Consell de Mallorca, que s’havia de convocar el passat mes d’abril i es va suspendre per mor de la pandèmia. Avui ha estat el torn de la presidenta, que ha fet un discurs de prop d’una hora, amb la gestió de la crisi de la Covid-19 com a teló de fons. Catalina Cladera ha iniciat la seva intervenció parlant d’un dels temes clau d’aquesta legislatura: els casos de menors tutel·lats per l’IMAS víctimes d’abusos sexuals. La presidenta de Mallorca ha anunciat la creació d’un centre residencial per a infants i adolescents víctimes d’explotació així com el nomenament d’un responsable de casos d’abusos que centralitzi la detecció i recepció d’aquests tipus de notificacions.

El segon tema que ha volgut abordar ha estat la situació de les residències de gent gran de Mallorca. Cladera ha recordat les xifres de la pandèmia: 104 usuaris morts, 4 d’ells en centres públics. Es tracta, segons ha dit, d’una de les taxes de mortalitat més baixes de tot Espanya, un fet “que dóna valor a la gestió feta”. En aquest sentit, la presidenta ha anunciat la creació de noves places residencials per aquells positius en Covid-19 que siguin assimptomàtics. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, es tracta de la nova residència de General Riera, que estarà en funcionament a finals d’aquesta setmana o principis de la següent, que comptarà amb 156 llits.

La presidenta del Consell de Mallorca ha aprofitat la seva intervenció per avançar algunes de les polítiques que es duran a terme en els propers mesos, com ara: l’ampliació del Servei Integral d’Atenció a Domicili; l’impuls a les lleis de gent gran, paisatge i Serra de Tramuntana; l’elaboració d’un reglament per als centres de 0-3 anys de caràctes assistencial; i la culminació de la Llei de Consells i el traspàs de competències en ordenació turística.

En la part final del seu discurs, Catalina Cladera també ha fet referència a la batalla pels romaments. Ha lamentat la derogació del Decret Llei impulsat pel Govern central i ha assegurat que és imprescindible alliberar els romanents totals per fer front a la crisi de la Covid-19. Cladera ha reconegut que el Consell de Mallorca ja ha utilitzat 21,5 milions d’euros del superávit del 2019 en la reactivació económica i social de Mallorca.

 

Critiques de l’oposició

Partit Popular, VOX, el PI i Ciutadans han fet un primer balanç del discurs de la presidenta, que han qualificat de “poc concret”, “discurs de manual”, “mediàtic” i que denota “manca de lideratge”. Totes dues parts, Govern i oposició, contraposaran els seus arguments demà en la segona jornada del debat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pressupostos de l’Estat destinen 15 milions a Menorca

Preveuen una partida per redactar el projecte de la nova Comissaria de Maó, però no n'inclouen cap per als jutjats de Ciutadella

El ple de Palma aprova la congelació de tributs municipals

L'oposició, en canvi, ha demanat abaixar els imposts per ajudar empreses i famílies

El Govern titlla ‘d’error’ que l’executiu central no inverteixi prou a les Balears

La consellera d'Hisenda reconeix que els pressupostos de l'Estat incompleixen el Règim Especial per a les Balears

L’oposició carrega contra els pressupostos de l’Estat

Més per Mallorca i Podem se sumen a les crítiques i reclamen el Règim Especial per a les Balears