política

El Consell de Mallorca celebra el seu debat de política general marcat per la Covid-19

La presidenta Cladera destaca la baixa incidència del virus en les residències de Mallorca

El+Consell+de+Mallorca+celebra+el+seu+debat+de+pol%C3%ADtica+general+marcat+per+la+Covid-19

Primera jornada del debat de política general del Consell de Mallorca, que s’havia de convocar el passat mes d’abril i es va suspendre per mor de la pandèmia. Avui ha estat el torn de la presidenta, que ha fet un discurs de prop d’una hora, amb la gestió de la crisi de la Covid-19 com a teló de fons. Catalina Cladera ha iniciat la seva intervenció parlant d’un dels temes clau d’aquesta legislatura: els casos de menors tutel·lats per l’IMAS víctimes d’abusos sexuals. La presidenta de Mallorca ha anunciat la creació d’un centre residencial per a infants i adolescents víctimes d’explotació així com el nomenament d’un responsable de casos d’abusos que centralitzi la detecció i recepció d’aquests tipus de notificacions.

El segon tema que ha volgut abordar ha estat la situació de les residències de gent gran de Mallorca. Cladera ha recordat les xifres de la pandèmia: 104 usuaris morts, 4 d’ells en centres públics. Es tracta, segons ha dit, d’una de les taxes de mortalitat més baixes de tot Espanya, un fet “que dóna valor a la gestió feta”. En aquest sentit, la presidenta ha anunciat la creació de noves places residencials per aquells positius en Covid-19 que siguin assimptomàtics. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, es tracta de la nova residència de General Riera, que estarà en funcionament a finals d’aquesta setmana o principis de la següent, que comptarà amb 156 llits.

La presidenta del Consell de Mallorca ha aprofitat la seva intervenció per avançar algunes de les polítiques que es duran a terme en els propers mesos, com ara: l’ampliació del Servei Integral d’Atenció a Domicili; l’impuls a les lleis de gent gran, paisatge i Serra de Tramuntana; l’elaboració d’un reglament per als centres de 0-3 anys de caràctes assistencial; i la culminació de la Llei de Consells i el traspàs de competències en ordenació turística.

En la part final del seu discurs, Catalina Cladera també ha fet referència a la batalla pels romaments. Ha lamentat la derogació del Decret Llei impulsat pel Govern central i ha assegurat que és imprescindible alliberar els romanents totals per fer front a la crisi de la Covid-19. Cladera ha reconegut que el Consell de Mallorca ja ha utilitzat 21,5 milions d’euros del superávit del 2019 en la reactivació económica i social de Mallorca.

 

Critiques de l’oposició

Partit Popular, VOX, el PI i Ciutadans han fet un primer balanç del discurs de la presidenta, que han qualificat de “poc concret”, “discurs de manual”, “mediàtic” i que denota “manca de lideratge”. Totes dues parts, Govern i oposició, contraposaran els seus arguments demà en la segona jornada del debat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca no enderrocarà cap dels més de 4.000 habitatges il·legals construïts en sòl rústic

L'administració redueix el temps que dóna als propietaris perquè regularitzin els 26 nuclis existents a l'illa

El PSIB assegura que Felanitx ‘gira a la dreta’, després de deixar enrere el pacte progressista

Els Socialistes han celebrat la primera assemblea convocada per la Comissió Gestora de l'Agrupació

Els socialistes creuen que Monserrat vol formar govern amb el PP a Felanitx

Amb 6 regidors, el Govern municipal queda ara en minoria

El batle de Felanitx cessa els regidors del PSIB-PSOE

El PI i el Bloc no descarten governar en minoria amb el suport puntual del PP