societat

El Consell de Mallorca substitueix la barrera metàl·lica per mixta de fusta a les carreteres de la Serra

El vial serà més segur per a ciclistes i motoristes en cas d'accident

El+Consell+de+Mallorca+substitueix+la+barrera+met%C3%A0l%C2%B7lica+per+mixta+de+fusta+a+les+carreteres+de+la+Serra

El Departament de Carreteres del Consell de Mallorca ja ha començat a suprimir trams de barreres de seguretat metàl·liques a la serra de Tramuntana. Seran substituides per unes altres de folrades de fusta que s’integren millor a l’entorn. L’actuació costarà 2,7 milions d’euros i se substituiran 31 quilòmetres de proteccions. 5 seran de nova creació, i un tram d’un quilòmetre, que es correspon amb revolts tancats i perillosos, també inclouran faldons per evitar, en cas d’accident, que els vehicles o els ciclistes s’hi puguin precipitar.
A banda de reemplaçar les que es troben en estat deficient, el projecte contempla la instal•lació de barreres mixtes de seguretat a més de 5 quilòmetres de carreteres a on fins ara no hi havia cap protecció. En concret es farà a 7 vies de l’entorn de la Serra com ara a la Ma- 10, Ma- 2130, Ma- 1032, Ma- 2203, Ma- 2112, Ma- 1120 i Ma- 1040.
A l’inici de les obres, hi han assistit el conseller de Mobilitat de Mallorca i alguns batles dels municipis de la Serra. El punt per on s’han començat a col·locar les mesures de seguretat és on l’any 2018 va morir el ciclista Miquel Pol després de patir una caiguda i estimbar-se per un desnivell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.