X

El Consell de Menorca pagarà amb doblers propis les antigues bateries militars de Favàritx

Aquesta adquisició hauria de permetre habilitar-hi un aparcament públic i reobrir l'estiu que ve l'accés amb cotxe al far i a les platges de Tortuga i Presili

16/11/2019

El Consell de Menorca pagarà amb doblers propis les antigues bateries militars de Favàritx

El Consell de Menorca pagarà finalment amb fons propis els 868.000 euros necessaris per comprar les antigues bateries militars de Favàritx al Ministeri de Defensa. L’objectiu és habilitar-hi un aparcament públic.

Aquesta adquisició hauria de permetre reobrir l’accés amb cotxe durant tot l’any al far i a les platges de Tortuga i Presili, on durant aquests dos darrers estius només s’hi ha pogut anar amb bus. Era una inversió prioritària pel Consell, que en un primer moment, volia que es finançàs a través de l’Impost de Turisme Sostenible.

Els diners de l’ecotaxa que es varen destinar a rehabilitar la torre de Sanitja i torre de Rambla tampoc no són suficients. El grau de deteriorament de les dues construccions ha obligat el Consell a afegir 170 mil euros addicionals per poder recuperar aquesta part del patrimoni històric i cultural de Menorca. Una de les zones més emblemàtiques i visitades de l’illa.


L’ecotaxa s’oblida dels projectes mediambientals de Menorca: la depuradora Maó-Es Castell i el pàrquing de Favàritx  
L’Ajuntament de Maó assegura que agilitzarà la tramitació de l’aparcament de Favàritx

16/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris