política

El Consell de Menorca demana a AENA mantenir una torre de control física a l’Aeroport

L'aposta per un sistema remot de gestió de les operacions ja està en marxa, tot i l'oposició dels treballadors, que anuncien vaga a partir del 31 de març


El ple del Consell de Menorca ha aprovat per unanimitat instar AENA a reconsiderar la seva decisió de no construir una nova torre de control física a l’aeroport i apostar-ho tot per un sistema remot de gestió de les operacions que, de fet, ja s’està instal·lant. Els treballadors de l’aeroport demanen al Consell que no es quedi en una proposta d’acord i anuncien una vaga a partir del 31 de març.

Els grups polítics del Consell de Menorca han unit les seves veus per demanar a AENA que doni marxa enrere en els seus plans de renunciar al projecte de construir una torre de control física, al marge del projecte de torre virtual. Un projecte que, tanmateix, ja ha començat a caminar i que convertirà els aeroports de Menorca i Vigo en els primers d’Espanya a comptar amb una instal·lació remota. PP i Ciutadans han donat suport a la proposta de l’equip de govern, però han qüestionat que serveixi de res.

Els treballadors d’Aena s’han manifestat a les portes del Consell amb lemes on exigeixen els governs de Menorca i de les Illes que els facin costat en les seves reivindicacions.

La proposta aprovada aquest dilluns pel Consell insisteix també a demanar un servei per als malalts en trànsit i que es recuperi el diàleg entre AENA i la representació legal del personal de l’aeroport, que ha vist com l’ens acomiadava el 2020 tres treballadors amb més de 10 anys d’experiència. El Comitè de Centre del Grup AENA manté la seva convocatòria de vaga a partir del 31 de març. Demanen, entre altres mesures, una plantilla adequada a l’estacionalitat de l’aeroport.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |