política

Amnistia als hortals de Menorca: el Consell diu que no es tirarà baix cap dels 4.000 habitatges il.legals en rústic

L'administració redueix el temps que dóna als propietaris perquè regularitzin els 26 nuclis existents a l'illa

Amnistia+als+hortals+de+Menorca%3A+el+Consell+diu+que+no+es+tirar%C3%A0+baix+cap+dels+4.000+habitatges+il.legals+en+r%C3%BAstic

El Consell de Menorca no enderrocarà cap dels més de 4.000 habitatges il·legals que s’han construït des de fa dècades en sòl rústic i que superin els 90 metres quadrats. Això sí, l’administració facilitarà la seva legalització. Redueix a la meitat el temps que dóna als propietaris perquè regularitzin els 26 nuclis existents a l’illa i no els exigirà que tinguin clavegueram.

A Menorca hi ha 26 nuclis d’hortals il·legals; habitatges que es varen començar a construir en sòl rústic, durant els anys 70, i que han proliferat amb el pas dels temps, sense haver-se dotat encara de totes les infraestructures. Si fa 15 anys n’hi havia prop de 2.000, en l’actualitat la xifra s’ha doblat i ja supera les 4.000 construccions il·legals. Una situació que l’administració no ha controlat, però que tindrà solució amb el nou Pla Territorial insular. Es legalitzaran totes les construccions de fins a 90 metres quadrats. Però la resta no s’esbucarà.

L’administració reduirà a la meitat el temps que dóna als propietaris per plantejar totes les infraestructures que necessiten, que passarà de 6 a 3 anys, i no els exigirà dotar els nuclis de clavegueram.

El PTI, eina bàsica per a la seva legalització, va començar a tramitar-se fa 5 anys. El Consell de Menorca anuncia que l’aprovació és imminent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP presentarà esmenes al projecte dels PGE per reclamar diners per a infraestructures o turisme

La formació reclama les inversions del conveni de carreteres de Mallorca o de les depuradores d'aigües que ja estaven compromeses,...

MÉS per Mallorca critica Pedro Sánchez per no definir en què es poden gastar els doblers

Els ecosobiranistes volen sabre com els Ajuntaments podran gastar els romanents

Els batles del PSIB-PSOE de Mallorca i la presidenta del Consell preparen els pressupostos

Els socialistes celebren que es puguin gastar devers 500 milions un pic s'ha eliminat la regla de despesa

Més per Mallorca demana la compareixença d’Aina Calvo

Segons els ecosobiranistes, l'executiu central ha de donar explicacions pel maltractament