política

El Consell de Menorca promet a patronals i sindicats ajuts per als afectats per les noves restriccions

La gran majoria dels restauradors factura fins a un 70% menys que l'any passat, segons CAEB


Empitjora la situació epidemiològica i, a partir de dissabte s’entra al nivell 4 de restriccions. Una decisió que, segons ha anunciat aquest dijous la presidenta insular a patronal i sindicats, anirà acompanyada d’ajudes. Són ajuts adreçats, en principi, només a aquells negocis que es vegin afectats pels tancaments o l’augment de restriccions. El Consell, segons recullen els pressupostos d’enguany, podria disposar d’una partida de fins a dos milions d’euros. A més també es comptarà amb l’aportació de Govern i dels ajuntaments.

Entre els més afectats per les noves restriccions que entraran en vigor dissabte hi ha els restauradors. CAEB apunta que la gran majoria d’aquests negocis està facturant un 70 per cent menys que l’any passat i que la situació és límit. I els representants de PIME hi afegeixen la necessitat que l’arribada dels ajuts sigui àgil.

Els representants dels treballadors han posat l’accent en què, tal com sembla que passarà amb el ERTOS, també s’allarguin fins a finals de primavera els ajuts pels fixos discontinus.

L’objectiu conjunt dels representants d’empresaris i treballadors també passa agilitzar la vacunació. Els responsables de PIME Menorca també han aprofitat la reunió amb la presidenta del Consell per proposar que es facin plans de vacunació d’empreses (si cal mitjançant les mútues) un cop acabi l’administració del vaccí als col·lectius prioritaris i es disposi de més vacunes. Ho han fet amb un doble objectiu: d’una banda, per donar més seguretat a la ciutadania que allà on hi ha major presència de públic, i per donar una imatge positiva de Menorca de cara a la temporada turística.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’oposició demana explicacions a Salut per la vacunació de directius d’hospitals públics

El Col·legi de Metges de Balears també exigeix als gestors de la sanitat que tenguin una conducta exemplar en la...

Sant Lluís no ha cobrat encara, un any després, les ajudes pel temporal Glòria

L'Ajuntament ha hagut d'assumir en solitari la reparació de les destrosses

Sergio Rodríguez Garí, nou coordinador de Vox Palma

Abans va pertànyer al PP de les Illes Balears

El Govern adverteix Europa del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia

Confia que s'obligui a una companyia a operar per garantir la lliure competència o es desvinculi Air Nostrum d'Iberia