X

El Consell d’Eivissa aprova la modificació del PTI que permetrà agroturisme en cases pageses antigues

El document condiciona aquesta possibilitat al fet que es tracti d'una casa d'abans de 1952 i sempre hi visqui el propietari, independentment d'on estigui situada

29/09/2023

El Consell d’Eivissa aprova la modificació del PTI que permetrà agroturisme en cases pageses antigues

Moment de la votació en el ple d'avui divendres al Consell d'Eivissa.

Redacció

El ple del Consell d’Eivissa d’aquest divendres ja ha aprovat la segona modificació del Pla Territorial Insular (PTI), una normativa que entre altres novetats preveu legalitzar les agroestades a les cases pageses antigues. El document condiciona aquesta possibilitat al fet que es tracti d’una casa d’abans de 1952 i sempre hi visqui el propietari, independentment d’on estigui situada. El PTI revisat també permetrà que els soterranis deixin de computar per la superfície màxima de les cases al camp.

Un altre punt de l’ordre del dia és el reglament de contaminació lumínica, que cerca preservar els cels per l’observació astronòmica i preveu sancions de fins a 82.000 euros pels incompliments greus. La normativa ha de regular, tal com marca la nova llei de medi ambient, les llums exteriors i interiors perquè generin la mínima intrusió possible en el medi ambient de l’illa i en el cel, per tal d’aconseguir també la màxima eficiència energètica. Les obres noves hauran de comptar amb una memòria explicativa que justifiqui la il·luminació exterior, depenent, això sí, de la zona de l’illa on es trobin. L’illa es dividirà en quatre zones segons el grau de protecció i l’època de l’any. Els ajuntaments, que hauran d’encarregar-se de les sancions per incompliments, tendran un mes per aportar-hi les seves idees. La normativa ha estat redactada amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa.

29/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris