X

El Consell d’Eivissa invertirà 1,3 milions d’euros a reformar l’escorxador

La instal.lació inclourà una nova línea per escorxar conills i millorarà la infraestructura per evitar vessaments de sang animal a la xarxa de clavegueram

14/10/2022

El Consell d’Eivissa invertirà 1,3 milions d’euros a reformar l’escorxador

Esther Matutes

L’escorxador d’Eivissa es renova. La Mancomunitat d’Eivissa, formada pels cinc ajuntaments de l’illa, impulsa un projecte finançat pel Consell eivissenc, que invertirà 1,3 milions d’euros a millorar-ne les instal·lacions. Entre les actuacions previstes, es crearà una nova línia que, per primera vegada a l’illa, permetrà escorxar-hi conills. Això suposa modificacions substancials a la instal·lació.

També es millorarà la infraestructura perquè l’aigua que surt de l’escorxador sigui el més depurada possible i evitar vessaments de restes de sang animal a la xarxa de clavegueram, com ja ha passat en diverses ocasions. Precisament, l’Ajuntament d’Eivissa va fer un requeriment per aquest motiu a l’escorxador, i va donar un termini de sis mesos per adequar-ne les instal·lacions.

Es preveu, a més, canviar tota la coberta de l’escorxador i s’instal·larà una pèrgola solar que generarà 100 kilowatts de potència. D’aquí a un mes, segons els càlculs de la Mancomunitat, el projecte sortirà a licitació, i s’espera que durant el 2023 pugui estar acabat.

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris