societat

Llum verda a la desclassificació de la urbanització Son Baptista de Valldemossa

L’acord de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell suposa l’aprovació definitiva de la modificació puntual del planejament general de Valldemossa

Llum+verda+a+la+desclassificaci%C3%B3+de+la+urbanitzaci%C3%B3+Son+Baptista+de+Valldemossa

Imatge aèria del perímetre que hauria ocupat la urbanització de Son Baptista si no s'hagués eliminat.


El Consell ha donat llum verda a la modificació del planejament de Valldemossa que permet la desclassificació dels terrenys de Son Baptista, que eren sòl urbà i ara es convertiran en sòl rústic. És un indret que confronta amb el conjunt històric de la Cartoixa, un edifici que disposa del nivell màxim de protecció patrimonial.

Ja fa més de dues dècades que està en vigor l’actual planejament urbanístic de Valldemossa i durant aquest temps no s’ha fet cap passa per al desenvolupament urbanístic Son Baptista. “S’ha emès l’informe favorable perquè Valldemossa pugui desclassificar definitivament i transformar en sòl rústic una unitat d’actuació totalment verge i que no estava desenvolupada”, ha explicat a IB3 Ràdio el director Insular d’Urbanisme Lluis Corral. I és que fins que l’Ajuntament no va iniciar la desclassificació d’aquesta urbanització, que podia ocupar uns 33.997m² quadrats, es permetia la construcció de 36 xalets en aquest indret.

Els antics terrenys de sòl urbà de Son Baptista estan situats a tan sols uns 70 metres de la Cartoixa de Valldemossa. Aquest edifici és l’antic convent on hi varen residir el músic Frederic Chopin amb l’escriptora George Sand, a més de la pintora Pilar Muntaner o l’escriptor Ruben Darío. I és que la Cartoixa és un dels principals reclams històrics i turístics de Valldemossa. A més, l’edifici està declarat Bé d’Interès Cultural i per això el Consell no considera adient que es pugui construir en aquest lloc. L’acord de la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell suposa l’aprovació definitiva de la modificació puntual del planejament general de Valldemossa, amb la qual els terrenys passen de ser sòl urbà a rústic.


Valldemossa aprova la desclassificació dels terrenys de Son Mossènyer i Son Baptista
El Consell paralitza el Pla General de Manacor per les deficiències que hi ha detectat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Reobren la piscina exterior de Lloseta

La coberta, en canvi, està tancada des del començament de l'estat d'alarma perquè s'hi han de fer reparacions

Arrenca a Maó una nova edició de les ‘Nits de música al carrer’

5 actuacions simultànies a 5 espais emblemàtics de la ciutat a partir de les 8 i mitja del vespre

Els mercats artesanals de Menorca queden reduïts a la mínima expressió

El mercat dels Dimarts as Migjorn Gran renuncia a acollir-hi visitants

AENA renova el servei de trànsit aeri a es Codolar

FerroNATS serà l'empresa que autoritzarà els enlairaments i els aterratges els pròxims set anys