societat

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat


El consistori de Sant Josep de sa Talaia esbucarà les obres il·legals construïdes a l’establiment turístic Casa Lola dia 13 de desembre. Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat.

La demolició de Casa Lola podria ascendir fins a 275.000 euros. L’ajuntament de Sant Josep ha decidit fer-se’n càrrec de manera subsidiària, per complir l’execució forçosa de l’ordre de restabliment de la legalitat dictada el passat agost. Posteriorment, reclamarà els sous invertits a la promotora.

Tècnics municipals i policia local es personaran al complex turístic dia 13 de desembre per comprovar que la propietat ha executat la demolició o procedir a l’esbucament de les obres irregulars. Si se’ls nega l’entrada, s’haurà de sol·licitar una autorització judicial, que podria dilatar el procés.

Entre les obres executades sense llicència, que vulneren la protecció del sòl i que són il·legalitzables, es construí una piscina i una terrassa annexa a l’habitatge principal, un porxo, un dipòsit d’aigua i una cisterna, 8 construccions de planta baixa i diversos murs de tancament i divisió de l’espai interior, que ocupen un espai de gairebé 1.900 metres quadrats.

Mentrestant, continua tramitant-se un expedient sancionador, atès que les obres són considerades com a infracció greu. Dirigit contra la promotora i les empreses constructores, proposa una sanció d’1,4 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Maria Gómez, dels Joves Arquitectes de Mallorca:”El bo de lloguer no és ideal, però no el rebutjarem”

L'arquitecta veu difícil l'accés a l'ajuda, demana un pla de xoc en materia d'habitatge i posa Barcelona com a mirall...

El cineasta Víctor Erice i l’escriptor Héctor Abad Faciolince se sumen a les trobades Talleres Islados

Aquests autors seran la novetat de la 12ª edició del retirament artístic de Talleres Islados, un projecte que aquest any...

Els infermers de la presó de Mallorca denuncien falta de personal i recursos materials

Reivindiquen que la sanitat penitenciària es traspassi a les institucions autonòmiques i posar punt final a les dificultats

La ‘Llonguetada’ resisteix a les restriccions i manté l’esperit de Sant Sebastià

Sis bars de Palma hi han participat i han oferit els emblemàtics llonguets clàssics i altres de més originals