X

El curs arranca després de Nadal amb 300 baixes de docents

Presencialitat completa i variacions en el protocol marquen el retorn a les aules

10/01/2022

El curs arranca després de Nadal amb 300 baixes de docents

El curs es reprèn després de les vacances de Nadal amb l’ona Òmicron encara en ple ascens. Els  estudiants illencs tornen a les classes amb presencialitat completa i algunes novetats en els protocols.

300 mestres i professors de l’ensenyament públic no s’han pogut incorporar aquest dilluns a les aules perquè estan de baixa per covid. Per illes 240 baixes són a Mallorca, 47 a Eivissa, 4 a Formentera i 9 a Menorca. Del total, 255 pertanyen al cos de mestres (infantil i primària) i 45 a la resta de cossos.


El sindicat STEI reclama tests d’antígens per a tots els docents per poder controlar els contagis

El conseller d’Educació, Marti March, en declaracions al programa ‘Els Dematins‘ d’IB3 Televisió, ha explicat que la borsa de substitució exprés de docents s’ha ampliat de 60 a 80 i que fan feina per trobar el personal necessari com més aviat millor. Segons una nota de premsa del departament que dirigeix March, “tenint en compte l’impacte actual de la pandèmia a tots els àmbits la quantitat de baixes es considera assumible amb les mesures empreses per part dels centres i de la Conselleria”.

Educació encara no té les dades actualitzades d’alumnes positius pel virus que no han acudit als centres. El conseller March ha demanat responsabilitat a les famílies: “Si hi ha casos d’infants amb febre o altres símptomes compatibles amb COVID que no els duguin a l’escola“. March ha subratllat que mantenen una col·laboració diària amb Salut Pública i confien en els protocols i l’experiència adquirida fins ara.

Quant a les novetats en el protocol d’aquesta arrancada de curs, la Comissió de Salut Pública recomana la presa de temperatura a l’entrada al centre escola, que no ha de superar els 37,5 ºC. A partir de 3er d’ESO, si es pot, s’ha d‘ampliar la distància dins l’ula a 1,5 metres entre alumnes. Però una de les principals novetats és que no s’aplicaran mesures dirigides al tancament d’una aula si no hi ha almenys 5 casos confirmats en aquesta o un 20% dels alumnes del grup. A més, l’alumnat, professorat o altre personal que presenti símptomes respiratoris compatibles amb COVID-19, independentment del seu estat de vacunació, no ha d’acudir al centre educatiu fins que tingui el resultat d’una prova diagnòstica, o en cas que no hagi estat possible realitzar-la, fins que finalitzi el període d’aïllament mínim de 7 dies i sempre que hagin transcorregut 3 dies des de la finalització del quadre clínic.

Abans de Nadal, el curs va acabar registrant el rècord absolut d’alumnes positius. Segons les darreres dades disponibles, 676 alumnes eren positius la setmana de l’11 al 17 de desembre, el doble que fa un any, amb se’n registraren 391 positius d’alumnat.

De moment, les Illes Balears continuen a la cua de vaccinació d’Espanya en la franja d’edat de 5 a 11 anys.

 

Les Illes Balears també són la CCAA que va més enrere en la vacunacio del grup d’edat de 12 a 19 anys.

 

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT