societat

El darrer balanç del coronavirus a Balears: 84 nous casos (2.930 en total), 13 curats i cap defunció

El nombre de casos actius és de 520 en total, 71 més que ahir


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.930 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 84 més que ahir.

Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.825 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.473 corresponen a Mallorca, 120 a Menorca, 216 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.180 persones s’han curat, 13 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.  

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 520 casos de COVID-19 actius, 71 més que ahir. 

D’altra banda hi ha 15 nous brots actius a les Balears i unes 2.200 persones estan en seguiment per haver estat en contacte amb algun positiu.

Javier Arranz, portaveu Comitè Malalties Infeccioses, ha explicat que la situació actual a les Illes és bona i que el 90% dels nous casos estan en seguiment des de casa. 

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui dimecres hi ha 652 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 93 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 559 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 90 persones hospitalitzades (48 de les quals per causes socials, no clíniques) i 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 525 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 19 són ateses en el domicili per part de primària.

A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (1 a l’UCI). A més, 13 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 2 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 80 que es troben en vigilància (77 a Mallorca, cap a Menorca i 3 a Eivissa) i 15 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 378 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 197.070 (154.186 PCR,  10.815 tests ràpids d’anticossos i 32.069 serologies).

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat un nou cas actiu d’un usuari que se suma al cas actiu notificat els passats dies. També hi ha un nou cas de contagi d’un treballador d’un treballador d’altre centre sociosanitari.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.


 més info Tanquen la residència de la Bonanova per un nou cas de coronavirus entre els usuaris

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Lleugera davallada del compliment dels controls de seguretat alimentària per part del sector dels menjars preparats

Alguns dels paràmetres que analitzen són: higiene, traçabilitat dels aliments i formació dels treballadors

Una calabruixada tenyeix de blanc els carrers de Ciutadella

Tot i la intensitat del fenòmen, que s'ha donat a conseqüència de la suma del fred, el vent i la humitat, no ha causat incidents

CCOO avisa que l’aeoroport de Menorca podria col·lapsar el 2022 per la manca de personal

Ho assegura després de la celebració d'un simulacre que, segons el sindicat, evidencia que la plantilla actual és insuficient per...

Les 3 solucions per evitar que els torrents de Sant Llorenç s’inundin

La Direcció General de Recursos Hídrics ha resolt que s'ha de frenar i desviar l'aigua dels torrents de ses Planes...