X

El dibuixant Pau aconsegueix en vint dies el finançament per editar el còmic ‘Curtiss Hill’

El premi Ciutat de Palma de Còmic 2019 és la seqüela de l'exitosa 'Atlas & Axis'

23/04/2020

El dibuixant Pau aconsegueix en vint dies el finançament per editar el còmic ‘Curtiss Hill’

Redacció

Curtiss Hill és milionari, filantrop i pilot de carreres. Aquest ca -que s’enfronta a un rival molt poca-vergonya en curses de cotxes en una època posterior a la gran depressió dels anys ’30- és el protagonista de la darrera obra del premiat dibuixant de còmics mallorquí ‘Pau’ Rodríguez Jiménez-Bravo (Palma, 1972). El també il·lustrador i guionista acaba de llençar una campanya per Verkami per aconseguir editar en castellà i català aquesta aventura, guanyadora del Ciutat de Palma de còmic 2019. Pels resultats de les primeres setmanes, tot apunta que el projecte va pel bon camí: en prop de vint dies ja ha aconseguit 225 mecenes i ha superat la quantitat mínima necessària, xifrada en 7.000€, per a publicar-la.

Entre d’altres motius, ‘Pau’ ha decidit editar Curtiss Hill amb micromecenatge per sortir d’un sistema d’editorials que, considera, “ofega econòmicament els autors”. A més, a banda de contribuir a que surti a la llum una creació artística, els mecenes la rebran a domicili o aconseguiran material extra.

El còmic que el donà a conèixer

‘Pau’ és conegut sobretot per La saga d’Atlas & Axis, la seva obra més internacional: allà dos cans recorrien el món a la recerca de l’os màgic, en un viatge ple d’aventures en què descobriran realitats inaudites. Publicada en deu idiomes, a catorze països de tres continents, Atlas & Axis inaugurava la col·lecció Animalandia, que ara prossegueix amb Curtiss Hill, i s’ha publicat recentment en català gràcies a una campanya de mecenatge també de Verkami. ‘Pau’ ja té títols per als següents lliuraments d’Animalandia. Seran Les cinc banderes, ambientada a la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, i Sa Fosca 1965.

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris