X

El diputat Maxo Benalal hauria cobrat dietes “indegudament”, segons constata l’Oficina Anticorrupció

L'organisme assenyala que el Parlament ja ha realitzat les actuacions corresponents per a restituir-ne els imports als fons públics

26/01/2022

El diputat Maxo Benalal hauria cobrat dietes “indegudament”, segons constata l’Oficina Anticorrupció

L’Oficina de Prevenció i Lluita Contra la Corrupció ha emès una resolució en la qual ha constatat per part d’un diputat del Parlament “irregularitats no puntuals i de quantia significativa” en relació al cobrament de les dietes. Encara que la resolució, enviada per la cambra autonòmica aquest dimecres, no conté dades personals, fonts pròximes al cas han indicat a l’agència Europa Press que es tractaria de l’exdiputat de Ciutadans Maxo Benalal, que des de setembre és diputat no adscrit.

En aquest cas, segons han assenyalat en la nota, el Parlament ja ha realitzat les actuacions corresponents per a restituir als fons públics els imports “indegudament cobrats”.

A banda d’aquest cas, l’Oficina ha arxivat altres denúncies presentades sobre presumptes irregularitats del cobrament i justificació de dietes dels diputats ja que “no es desprenen més indicis de fets constitutius d’actuacions irregulars “pel període revisat” que puguin afectar els interessos generals o la gestió dels fons públics.

No obstant, l’organisme ha assegurat que en la seva investigació prèvia ha constatat “que hi ha hagut errades puntuals en el càlcul de dietes de determinats parlamentaris, on es poden haver produït, en dos parlamentaris, errades de transcripció”, ja que l’Oficina ha comprovat que “s’imputen menys actes dels que els corresponen i no han percebut més imports dels que els podrien correspondre”. Sobre un altre cas, l’organisme considera que el Parlament ha de regularitzar dues assistències i recomana que, en aquests casos, la Intervenció pugui revisar i esmenar aquestes incidències.

26/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris