El discurs del rei en deu frases

“Hem de deixar-nos portar pel pessimisme? Hem de caure en el conformisme, esperant que els problemes es resolguin per si sols? Jo crec que no. Crec, per contra, que hem de reaccionar”, va afirmar


En el seu vuitè missatge de Nadal, Felip VI ha abordat la situació sanitària i la recuperació econòmica, a més de defensar l’enteniment i la col·laboració entre institucions i d’expressar la seva solidaritat als habitants de La Palma pels danys ocasionats pel volcà.

Aquestes són les deu frases més destacades del discurs televisat des del Palau de la Zarzuela:

Del volcà de la Palma: “Avui el nostre cor i el nostre pensament segueixen amb vosaltres. Ens sentim molt a prop i sabeu que teniu la nostra solidaritat i que comptau amb el treball i el compromís de totes les Administracions perquè pugueu reconstruir, com més aviat millor, les vostres vides, la vostra economia, i refer així els vostres projectes amb il·lusió”.

De la covid-19: “Hem de continuar anant amb compte, protegir-nos i actuar amb la major responsabilitat individual i col·lectiva. Tots hem de fer el possible per a no fer passes enrere en aquesta crisi sanitària que tant de patiment ha causat”.

De les institucions: “Hem d’estar en el lloc que constitucionalment ens correspon; assumir, cadascun, les obligacions que tenim encomanades; respectar i complir les lleis i ser exemple d’integritat pública i moral”.

– “L’enteniment i la col·laboració són actituds necessàries que dignifiquen les institucions; més encara, les enforteixen, perquè generen la confiança dels ciutadans. I les diferències d’opinió no han d’impedir consensos que garanteixin una major estabilitat, major benestar en les llars i donin la necessària tranquil·litat a les famílies davant el seu futur”.

– “La Constitució ha estat i és la biga mestra que ha afavorit el nostre progrés, la que ha sostingut la nostra convivència democràtica enfront de les crisis, serioses i greus de diferent naturalesa, que hem viscut, i mereix per això respecte, reconeixement i lleialtat”.

– “El seu esperit ens convoca a la unitat davant la divisió, al diàleg i no a l’enfrontament, al respecte enfront del rancor, a l’esperit integrador enfront de l’exclusió; ens convoca permanentment a una convivència cívica, serena i en llibertat”.

– “La nostra economia ha tornat a créixer i a recuperar la gran majoria dels llocs de treball que s’havien vist temporalment suspesos i la xifra d’ocupats evoluciona a un ritme realment positiu. Però, per una altra, ha augmentat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat, i avui dia existeix preocupació en moltes llars per la pujada dels preus, el cost de l’energia o per les dificultats per a trobar una ocupació estable, especialment per als joves”.

– “El moment és difícil, per descomptat, però detenir-nos avui és quedar-nos enrere; és retrocedir. Cal seguir endavant perquè la història ens ensenya que els espanyols hem sabut com reaccionar i sobreposar-nos davant les adversitats. Ara s’obre davant nosaltres un futur que ens exigeix a tots responsabilitat, voluntat de col·laborar i entendre’ns”.

– “Hem de deixar-nos portar pel pessimisme? Hem de caure en el conformisme, esperant que els problemes es resolguin per si sols? Jo crec que no. Crec, per contra, que hem de reaccionar”.

– “Els desafiaments que tenim per davant representen per a Espanya, com per a moltes altres nacions, una autèntica cruïlla. Però són, sens dubte, una oportunitat històrica, fins i tot una exigència per a posar-nos al dia, per a actualitzar i modernitzar el nostre país, mantenint-nos ferms en els nostres principis democràtics i en els valors que inspiren la nostra convivència”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |