societat

El doble de xarxes fantasma a la mar balear

Save The Med alerta de l'augment de xarxes pelàgiques de pesquers italians, prohibides fa dues dècades, i de tot tipus d'ormejos del Nord d'Àfrica

El+doble+de+xarxes+fantasma+a+la+mar+balear

La Fundació Save the Med detecta el doble de xarxes fantasma a la mar balear durant les expedicions d’enguany del projecte Med Ghost Fads, de maig a octubre. Des de Save the Med consideren molt alarmant aquest augment de xarxes fantasma i ho han notificat al Consell General de Pesca de la Mediterrània.

Les xarxes fantasma són ormejos de pesca abandonats procedents de pesca il·legal en què queden emmallades les tortugues marines. Durant la campanya,  en trobar una tortuga emmallada, els voluntaris i membres de Save The med contacten amb el centre de rescat de Palma Aquarium per traslladar-hi l’animal, ja que la tortuga emmallada ha de rebre sempre atenció veterinària.

En l’expedició d’enguany, els voluntaris i membres de ‘Save the Med’ han trobat entre dues i tres xarxes fantasma al dia, tant xarxes pelàgiques de deriva de pesquers italians, prohibides fa dues dècades, com ormejos molt simples, de supervivència, que sospiten, vénen amb corrents des del Nord d’Àfrica.

Ara, Save the med continuarà la tasca fent divulgació. Aviat iniciarà una ruta pels ports de les illes per mostrar l’exposició “Tots per la Mar”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost

Balears, l’única comunitat amb un equip específic de rastrejadors de turistes Covid

A les Balears hi ha ara mateix 257 turistes estrangers i 83 de nacionals fent quarantena per la Covid