societat

El doble de xarxes fantasma a la mar balear

Save The Med alerta de l'augment de xarxes pelàgiques de pesquers italians, prohibides fa dues dècades, i de tot tipus d'ormejos del Nord d'Àfrica


La Fundació Save the Med detecta el doble de xarxes fantasma a la mar balear durant les expedicions d’enguany del projecte Med Ghost Fads, de maig a octubre. Des de Save the Med consideren molt alarmant aquest augment de xarxes fantasma i ho han notificat al Consell General de Pesca de la Mediterrània.

Les xarxes fantasma són ormejos de pesca abandonats procedents de pesca il·legal en què queden emmallades les tortugues marines. Durant la campanya,  en trobar una tortuga emmallada, els voluntaris i membres de Save The med contacten amb el centre de rescat de Palma Aquarium per traslladar-hi l’animal, ja que la tortuga emmallada ha de rebre sempre atenció veterinària.

En l’expedició d’enguany, els voluntaris i membres de ‘Save the Med’ han trobat entre dues i tres xarxes fantasma al dia, tant xarxes pelàgiques de deriva de pesquers italians, prohibides fa dues dècades, com ormejos molt simples, de supervivència, que sospiten, vénen amb corrents des del Nord d’Àfrica.

Ara, Save the med continuarà la tasca fent divulgació. Aviat iniciarà una ruta pels ports de les illes per mostrar l’exposició “Tots per la Mar”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

La gota freda deixa importants inundacions al Port d’Alcúdia, Platges de Muro i Alcúdia

A Mallorca, l'112 ha actuat a 80 incidències durant el dia d'avui {rela}Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres...

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren