X

El fred intens es mantendrà per Sant Sebastià

Una entrada de tramuntana i una massa d'aire fred que tocarà la Mediterrània occidental provocarà un canvi de les condicions del temps

19/01/2022

El fred intens es mantendrà per Sant Sebastià

Foto: Miquel Salamanca

La situació meteorològica començarà a canviar les pròximes hores. Una entrada de tramuntana i una massa d’aire fred que tocarà la Mediterrània occidental provocarà un canvi de les condicions del temps.

Així i tot, aquesta situació nova no serà de precipitacions importants. Sobretot notarem una davallada significativa de la temperatura a migdia i l’augment dels niguls.

Dijous 20, dia de Sant Sebastià, el cel estarà molt variable, presència de més niguls des de primeres hores. A Palma no esperam precipitacions però els niguls seran més abundants que aquest dimecres.

A la resta de les Balears, qualque ruixat feble i molt esporàdic a Eivissa a primera hora i qualque gota a Mallorca. A patir del vespre pot ploure una mica a Menorca.

La temperatura canviarà, les gelades que s’han fet habituals aquestes darreres jornades ja no seran tan extenses però no desapareixeran. Continuarà gelant a la serra de Tramuntana i alguns sectors de l’interior d’Eivissa. Continuarem amb fred de nit i matinada i hi sumarem la temperatura baixa de dia. Màxima aquest dijous d’entre 12 i 14ºC.

A Palma començarà el dia de Sant Sebastià amb mínima entorn dels 5ºC i a migdia la màxima se situarà entre els 13 i 14ºC.

Divendres i dissabte la temperatura encara davallarà una mica més. A més, divendres hi haurà possibilitat de precipitacions amb un poc més de cara i ulls, tot i que no seran precipitacions general ni tampoc importants. La cota de neu divendres baixarà fins als 1.000 metres.

Gelada blanca

Quan la temperatura és negativa i la humitat elevada, el vapor d’aigua pot passar directament a sòlid sense passar per líquid. És un fenomen que s’anomena sublimació. En aquest sentit, tal com es mostra a la fotografia que acompanya aquesta notícia, és curiós observar formes peculiars com agulles, escates o plomes de gel.

19/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT