X

El Front Comú per la Llengua aglutina una quarantena d’entitats que demanen la retirada del pla per la lliure elecció de llengua

Són associacions civils, sindicals, socials, educatives i culturals que denuncien l'atac contra el català a les escoles

07/11/2023

El Front Comú per la Llengua aglutina una quarantena d’entitats que demanen la retirada del pla per la lliure elecció de llengua

Redacció

El Front Comú per la Llengua aglutina una quarantena de les entitats socials i culturals més representatives de les Illes Balears, l’OCB i la Plataforma per la Llengua, els sindicats presents a la Junta de Personal Docent no Universitari de cada una de les illes i els representants de les famílies i els directors. Totes elles s’han aplegat per fer feina contra el pla per a la lliure elecció de llengua pactat pel Partit Populat i Vox.

El sindicat UGT ha fet un càlcul aproximat del que podria costar la segregació d’alumnes per llengua i, sense contar les infraestructures que farien falta, afirmen que es necessitarien 136 milions d’euros. Des de la Conselleria no parlen de segregació, sinó de grups-classe, desdoblaments o agrupaments flexibles, i asseguren que els centres que es vulguin acollir rebran dotació econòmica, humana i material.

Ca n’Alcover, a Palma, acollirà les reunions que se celebraran cada mes. Afirmen que ara mateix les mobilitzacions i vagues no són damunt la taula, però sí que afirmen que estan fent feina per intentar que aquest pla no es materialitzi el proper curs escolar.

Notícies relacionades >

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris