X
15

El GOB nega l’ecologisme del PP després d’elegir un president del Parlament “negacionista del canvi climàtic”

El president de l'entitat ecologista diu que tornaran a sortir al carrer si es recuperen polítiques viàries que consumeixin el territori

21/06/2023

El GOB nega l’ecologisme del PP després d’elegir un president del Parlament “negacionista del canvi climàtic”

Amadeu Corbera, president del GOB

El president del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)Amadeu Corbera, recorda que la candidata del PP a la presidència de les les Illes, Marga Prohens, va dir-li que els populars són “un partit ecologista òbviament preocupat pel canvi climàtic” i que les seves polítiques per fer-hi front serien “una prioritat”. Hi ha al·ludit al programa Al Dia d’IB3 Ràdio per contrastar-ho amb la cessió popular , “el primer que han fet”, de la presidència del Parlament al diputat de Vox, Gabriel Le Senne, que n’és “un negacionista”.

Diu Corbera que si la dreta torna a dur a terme una política expansionista d’infraestructures viàries amb consum de territori trobaran l’entitat ecologista “al davant” per fer-hi front i reivindica la idea que tots els polítics “tant de dretes com d’esquerres” que hi han apostat “han acabat la seva carrera política” en al·lusió explícita a Mabel Cabrer, Jaume Matas i, també, Miquel Ensenyat.

A nivell viari, a Mallorca (les competències estan transferides als Consells), tant el candidat popular Llorenç Galmés com el de Vox, Pedro Bestard, s’han referit en campanya pel 28M a completar el segon cinturó de Palma en el tram que va des de la carretera de Manacor fins al Coll d’en Rabassa conforme a allò reclamat pel Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. El partit d’ultradreta també aposta per l’ampliació del traçat de l’autopista d’Inca fins a Alcúdia. A Menorca, la reforma de la carretera general entre Ciutadella i Maó està en els plans d’ambdues formacions amb la formació d’ultradreta sent més ambiciosa amb el plantejant de desdoblar-la.

El president del GOB és optimista perquè diu que les illes estan “ben conservades” en relació a altres territoris; que el moviment ecologista ha canviat i ara els problemes són “més complexes”, per exemple el canvi climàtic. Quant a la mobilització social generada, assenyala que “ha baixat” justament perquè s’han de concentrar els esforços en temes “concrets”. I reconeix que no ho han fet “tot bé” en els darrers anys.

ILP de Benestar per a les Generacions Presents i Futures

Reivindica el portaveu ecologista bunyolí la recuperació de “l’enteniment” entre societat i partits polítics manifestat amb l’aprovació el març passat per part del Parlament de la Iniciativa Legislativa Popular de Benestar per a les Generacions Presents i Futures, “un full de ruta en la lluita contra el canvi climàtic i la fiscalització dels plans i projectes de carreteres, aeroports i ports, entre d’altres”. La va presentar el GOB juntament amb altres entitats i el PP, que s’havia abstengut en la votació de presa en consideració de la iniciativa, finalment va votar-hi en contra al ple.

Festa pels 50 anys

El  GOB ha anunciat avui  que amb motiu del 50è aniversari de l’entitat, farà una festa de celebració el dimarts 11 de juliol al Teatre Principal de Palma.

Notícies relacionades >

21/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT