X

El Parlament aprova la ILP ‘Avui per demà’, la primera iniciativa legislativa popular en 40 anys

Impulsada pel GOB, ha estat aprovada amb 31 vots a favor, per part del Pacte i Més per Menorca i 21 en contra

28/03/2023

El Parlament aprova la ILP ‘Avui per demà’, la primera iniciativa legislativa popular en 40 anys

Redacció

El Parlament ha aprovat aquest dimarts, al darrer ple de la legislatura al Parlament, la primera Iniciativa Legislativa Popular que fructifica com a llei en la història de la democràcia de Balears, una iniciativa que ha estat impulsada pel GOB. La ILP ‘Avui per demà’ permetrà revisar l’impacte de la política sobre el medi i planteja la necessitat de preveure el benestar de les generacions presents i futures. Ha estat aprovada amb els vots favorables dels partits del Pacte -el PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS per Mallorca-, a banda de per Més per Menorca.

“El principal objectiu d’aquesta llei”, ha explicat Margalida Ramis, portaveu del GOB, “és no posar en risc una vida digna, sana i pròspera per a generacions presents i futures”, en un temps en el qual, ha destacat, “caldrà afrontar reptes globals sense precedents”.

Cal recordar que la ILP aprovada ha arribat al Parlament després d’haver aconseguit prop de 12.000 signatures de persones i entitats que consideren que “en un temps d’emergències i urgències, es necessiten noves maneres de fer política”. Això, ha apuntat Ramis, “ha permès aprovar una llei que és una fita”. “La tecnologia, l’economia dels mercats o el negacionisme no solucionaran la incertesa que comporta l’escalfament global, però posar a les persones en el centre sí”, ha afegit.


Amadeu Corbera, president del GOB, celebra l’aprovació: “A partir d’ara, polítiques d’autèntica sostenibilitat i no ecoblanqueig”

28/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris