X

El govern espanyol dona a Puigdemont fins dijous perquè contesti si ha declarat la independència

Soraya Sáenz de Santamaría respon a la carta que ha enviat el president de la Generalitat a l'executiu central que "el diàleg no s'exigeix, es practica"

16/10/2017

El govern espanyol dona a Puigdemont fins dijous perquè contesti si ha declarat la independència

Soraya Sáenz de Santamaría respon a la carta del president Carles Puigdemont./ EFE

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha respost aquest dilluns a la crida al diàleg del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, subratllant que “el diàleg no s’exigeix, es practica”, i l’ha advertit que complir la llei és el “mínim exigible” per parlar.

A una compareixença a La Moncloa després que l’executiu central hagi rebut la resposta de Puigdemont al seu requeriment, Sáenz de Santamaría ha insistit que “ningú li nega el diàleg” a Puigdemont, però ha de fer-se “dins de la llei, amb la màxima claredat i al Congrés dels Diputats”, que és “on està representada la ciutadania”.

La vicepresidenta del govern central ha lamentat que el president català “hagi decidit no contestar al requeriment” que li va enviar l’executiu i no hagi aclarit si va proclamar la independència, amb el que s’activa el segon termini perquè rectifiqui abans d’aquest dijous. “Ningú ha tingut tan fàcil evitar que s’apliqui la Constitució”, ha dit en al·lusió a l’article 155.

En la carta que ha enviat aquest dilluns al matí Carles Puigdemont al president del govern central, Mariano Rajoy, li demana poder parlar, diu, com fan les democràcies consolidades, sobre el que planteja la majoria de la societat catalana, que, assegura, vol ser independent.

Afirma que la proposta de diàleg és sincera i honesta, i posa un termini de dos mesos per abordar la situació. També li demana que acabi la repressió contra el poble i el govern de Catalunya, i que es concreti l’abans possible una reunió per parlar.

Ha estat la resposta al requeriment que li va fer Rajoy la setmana passada, en què li demanava que aclarís si havia declarat o no la independència. Puigdemont no aclareix aquest concepte. El primer termini d’aquest requeriment acabava aquest dilluns a les 10.00 hores.

 

El PSIB demana diàleg i el PP balear veu a Catalunya en un “atzucac”

16/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris