Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
L'arxipèlag es convertirà així en la primera comunitat a Europa que regula per llei la conservació d'aquesta planta
4640El Consell de Govern aprova el decret sobre la conservació d’aquesta planta marina. I ho fa sense esperar a elaborar abans una nova cartografia més actualitzada de les praderies, tal com demanava el Consell Consultiu en el seu informe, favorable, emès la setmana passada. Aquest nou mapa s’elaborarà, segons recull el decret, però es farà mitjançant una ordre del conseller. Mentrestant, s’agafarà la referència cartogràfica que ja recull un dels annexes d’aquesta normativa.
Amb tot, el decret de posidònia entrarà en vigor una vegada es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears, previsiblement diumenge. L’arxipèlag es convertirà així en la primera comunitat a Europa que regula per llei la conservació d’aquesta planta: la meitat de totes les praderies de posidònia de l’estat es troben en aigües de les Balears.
Estem parlant d’una superfície de més de 650 kilòmetres quadrats d’aquesta ‘fanerògama’ marina endèmica de la Mediterrània, d’una importància biològica extraordinària. De fet, es tracta de la vegetació marina més estesa en fons litorals. La seva preservació està amenaçada per l’increment d’usos a les aigües, com la pesca s’arrossegament, les extraccions d’àrids, els abocaments i els fondejos incontrolats. Totes aquestes activitats quedaran prohibides damunt les praderies amb el nou decret, que recull multes d’entre 100 i 2 milions d’euros, que en tot cas són les que ja estableix la normativa autonòmica i estatal.
El decret també regula la retirada de les restes de la posidònia morta a les platges. A les naturals sense serveis quedarà prohibida, a excepció de les pràctiques destinades a usos tradicionals i amb mètodes manuals. Les que sí disposin de serveis, sí que es podrà autoritzar aquesta retirada, sempre amb mètodes i zones d’extracció d’acord amb les característiques del lloc. A les urbanes també es podrà treure la posidònia morta, però seguint el manual de bones pràctiques que recull el decret.
En tot cas, totes les qüestions relacionades amb aquesta planta es tractaran al Comitè Posidònia, un ens assessor permanent amb representació de les administracions i el sector, que es crearà amb aquest decret i que es reunirà com a mínim una vegada cada sis mesos.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista