política

El Govern aprova mesures de conciliació per valor de 6,2 milions d’euros

Entre les iniciatives destaquen el foment de les escoles d'estiu, ajudes directes a famílies o programes de reforç educatiu.

El+Govern+aprova+mesures+de+conciliaci%C3%B3+per+valor+de+6%2C2+milions+d%27euros

El consell de Govern ha aprovat avui un paquet de vuit iniciatives extraordinàries per afavorir la conciliació. Entre aquestes mesures destaquen el foment de les escoles d’estiu, ajudes directes a famílies o programes de reforç educatiu. Tot, amb un pressupost de 6,2 milions d’euros.

La portaveu de l’executiu autonòmic, Pilar Costa, ha explicat de quina manera es repartiran les ajudes directes a les famílies. Es destinarà 1 milió d’euros per aquells que accedeixin a una plaça en una escola privada d’estiu, sempre que estigui autoritzada pel consell insular respectiu i els dos progenitors demostrin que fan feina.

D’altra banda, s’ha habilitat una partida de 200 mil euros per a les famílies que contractin a la mateixa llar una persona per tenir cura dels infants.

També rebran ajudes per valor de 3,8 milions d’euros totes les entitats organitzadores d’escoles d’estiu de caràcter públic, com ajuntaments o associacions de pares i mares.

Per la seva part, la Conselleria d’Educació posarà els mitjans necessaris per oferir programes de reforç a aquells alumnes amb dificultats.

Tot plegat, són les primeres passes d’un pla de conciliació que hauria de veure la llum a mitjà termini. Segons Costa, “a més de fomentar la conciliació familiar i laboral, i contribuir a garantir els drets dels infants, aquestes vuit mesures tendran altres conseqüències positives per a Balears: la creació de llocs de feina amb la contractació de monitors, cuidadors i educadors, i la reducció de desigualtats, amb ajudes a les famílies per a que tots els nins i nines puguin assistir a activitats d’estiu i reforç educatiu”.

Per fer-ho possible, es constituirà una Mesa de Conciliació on estaran presents institucions de govern, entitats del tercer sector, associacions de pares i mares i agents socials.

Així mateix, el Consell de Govern ha informat que s’han recarregat, per quarta vegada, les targetes prepagament corresponents a les ajudes de menjador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Preocupació entre els batles de Mallorca per les festes il·legals

Reconeixen que ho tenen difícil per controlar esdeveniments que, en molts de casos, tenen lloc a cases particulars

El PSIB emmarca dins “l’absoluta normalitat” les negociacions amb els partits del Pacte

Volen donar més pes als consells insulars en la decisió d'ampliar els negocis turístics

Els ajuntaments de Mallorca preocupats per les festes il·legals

És la primera reunió de l'Assamblea de batles de Mallorca després  de l'estat d'alarma

El cas Nerer de presumpta corrupció urbanística de Ciutadella arriba a la seva recta final amb 13 investigats

Les darreres declaracions estan fixades per a setembre i després la jutgessa haurà de prendre una decisió: obrir judici oral...