política

El Govern aprova mesures de conciliació per valor de 6,2 milions d’euros

Entre les iniciatives destaquen el foment de les escoles d'estiu, ajudes directes a famílies o programes de reforç educatiu.

El+Govern+aprova+mesures+de+conciliaci%C3%B3+per+valor+de+6%2C2+milions+d%27euros

El consell de Govern ha aprovat avui un paquet de vuit iniciatives extraordinàries per afavorir la conciliació. Entre aquestes mesures destaquen el foment de les escoles d’estiu, ajudes directes a famílies o programes de reforç educatiu. Tot, amb un pressupost de 6,2 milions d’euros.

La portaveu de l’executiu autonòmic, Pilar Costa, ha explicat de quina manera es repartiran les ajudes directes a les famílies. Es destinarà 1 milió d’euros per aquells que accedeixin a una plaça en una escola privada d’estiu, sempre que estigui autoritzada pel consell insular respectiu i els dos progenitors demostrin que fan feina.

D’altra banda, s’ha habilitat una partida de 200 mil euros per a les famílies que contractin a la mateixa llar una persona per tenir cura dels infants.

També rebran ajudes per valor de 3,8 milions d’euros totes les entitats organitzadores d’escoles d’estiu de caràcter públic, com ajuntaments o associacions de pares i mares.

Per la seva part, la Conselleria d’Educació posarà els mitjans necessaris per oferir programes de reforç a aquells alumnes amb dificultats.

Tot plegat, són les primeres passes d’un pla de conciliació que hauria de veure la llum a mitjà termini. Segons Costa, “a més de fomentar la conciliació familiar i laboral, i contribuir a garantir els drets dels infants, aquestes vuit mesures tendran altres conseqüències positives per a Balears: la creació de llocs de feina amb la contractació de monitors, cuidadors i educadors, i la reducció de desigualtats, amb ajudes a les famílies per a que tots els nins i nines puguin assistir a activitats d’estiu i reforç educatiu”.

Per fer-ho possible, es constituirà una Mesa de Conciliació on estaran presents institucions de govern, entitats del tercer sector, associacions de pares i mares i agents socials.

Així mateix, el Consell de Govern ha informat que s’han recarregat, per quarta vegada, les targetes prepagament corresponents a les ajudes de menjador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Partit Popular demana al Govern 73 milions d’euros per a fer inversions a Menorca

Servirien per avançar en la reforma de l'antic Hospital Verge del Toro, la construcció d'un geriàtric as Castell, o millorar...

Gómez: “Si avui fos Nadal, mantindriem les mesures que tenim ara”

La consellera de Salut es mostra prudent sobre les restriccions de cara a les festes de Nadal. Gómez també ha...