política

El Govern autoritza la convocatòria d’ajudes directes de l’Estat de 855 milions

Es poden demanar a partir del 14 de juny


El Consell de Govern ha autoritzat  la convocatòria de concessions d’ajuts provinents del fons de 855 milions d’euros que aporta el Govern d’Espanya, amb la finalitat de distribuir fons directes a empresaris i professionals autònoms per reduir deute i millorar la seva viabilitat. Correspon a les comunitats autònomes el desenvolupament i la gestió d’aquests fons estatals, que han disposat de certa flexibilitat per ampliar la llista de sectors elegibles per rebre aquest suport econòmic. En el cas de les Illes Balears, el Govern, juntament amb els principals agents econòmics i socials i diferents partits polítics, van acordar  ampliar en una cinquantena el nombre de CNAE susceptibles de rebre ajuts. A les Illes Balears es recullen més de 140 activitats susceptibles de ser beneficiàries d’aquests ajuts. Podran demanar aquests ajuts els autònoms de temporada, les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, les empreses de nova creació i les empreses que van dur a terme fortes inversions el 2019. Es preveu que es publiqui en el BOIB  aquest dissabte 29 de maig. D’aquesta manera, s’obre ara un calendari perquè a partir del proper 14 de juny es puguin començar a realitzar les sol•licituds de les ajudes. Les ajudes es començaran a fer efectives durant la segona quinzena de juliol.

Requisits i obligacions

Entre els requisits principals més específics d’aquests fons estatals hi figura, en primer lloc i com a caràcter genèric, que l’empresa o l’empresari autònom estiguin inclosos en alguns dels més de 140 CNAE que recollirà la convocatòria en el BOIB. A més, les empreses i els professionals beneficiaris estaran obligats a mantenir l’activitat corresponent als ajuts fins al 30 de juny de 2022, no podran fer un repartiment de beneficis entre 2021 i 2022 ni podran aplicar increments de retribució del personal d’alta direcció en dos anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...

Salut no preveu reforçar el personal per vacunar més gent

Ho ha assegurat aquest dissabte la consellera de Salut, Patricia Gómez, després que ahir i avui s'hagin registrat cues de...