societat

El Govern autoritza la modificació dels criteris d’avaluació a l’ensenyament no universitari

Entre d'altres, se suprimeixen les avaluacions de final d'etapa mentre duri la crisi sanitària


El Govern espanyol ha autoritzat la modificació dels criteris d’avaluació i promoció a tots els cicles d’ensenyament no universitari, per tal de facilitar als alumnes la continuació dels seus estudis durant la pandèmia. Així mateix es podran modificar els criteris exigibles per obtenir els títols d’ESO, Batxillerat i Formació Professional i se suprimeixen les avaluacions de final d’etapa a Primària i a Secundària.

Són algunes de les mesures incloses al decret llei aprovat aquest dimarts per l’Executiu, i que ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dimecres. És la mateixa ordre que fa possible que es contractin com a docents de reforç els professionals que no hagin superat el màster en ensenyament, que es requereix a tot el personal. Les mesures s’adopten “de manera limitada i temporal”, per tal de facilitar la cobertura dels llocs que siguin necessaris durant el temps que duri la crisi sanitària.

Flexibilització de les pràctiques a FP

El decret contempla la flexibilització de les pràctiques a empreses dels alumnes de Formació Professional, en els casos en què siguin inviables per les restriccions imposades a determinats sectors i territoris per fer front al coronavirus. En aquests casos, es permetrà la “reducció excepcional” -al mínim exigit per cada títol- del mòdul de formació en centres de treball. També es podrà substituir l’estada en empreses per una proposta d’activitats associades a l’entorn laboral.

Les mesures d’aquest decret llei han estat consensuades amb les comunitats autònomes i, a més, inclouen l’ajornament dels processos d’oposicions. En aquest sentit, s’amplia fins al 31 de desembre de 2021 el termini per aprovar i publicar les ofertes d’ocupació pública per a l’estabilització del personal interí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Oficina Anticorrupció detecta un ús abusiu de la contractació d’emergència en la compra pública de material sanitari durant la pandèmia

Després d'una extensa investigació, l'entitat també conclou que s'han adjudicat més de 10 milions d'euros a empresaris que tenen relacions...

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació

Els Ajuntaments no disposen d’efectius de seguretat suficients per controlar les normes de seguretat

Molts pobles només tenen un efectiu de policia que treballa per torns