Està tramitant la zonificació que recull els indrets aptes per a generar aquesta energia renovable
18El Govern central proposa instal·lar molins marins flotants a Menorca per generar energia renovable. Concretament, considera que aquestes infraestructures serien viables al nord-est i al sud-est de l’illa, atès que son les zones que millor compleixen els requisits com que hi hagi vent suficient i una profunditat inferior als 1.000 metres, per poder connectar un cable submarí que permeti transportar l’energia generada. A més, també s’ha tingut en compte que no hi hagi zones protegides ni afecti aigües que formen part de reserves marines
La proposta especifica que es tracta de molins flotants, de manera que el seu impacte sobre el fons marí és mínim. A més, el consum de territori deixa de ser un problema, atès que el mar ofereix una major superfície i, per tant, hi ha menys conflictes in interessos sobre els usos. L’impacte visual és una altra de les qüestions que aquests molins flotants resolen. Segons Joan Groizard, director general de l’Institut per a l’Estalvi i la Diversificació de l’Energia del govern central, s’instal·laran a 10 o 20 quilòmetres de la costa i la seva visibilitat serà reduïda.
Permeten, a més, la possibilitat de construir plantes de generació d’hidrògen, també flotants, que permetrien exportar l’energia a qualsevol indret, tenint en compte la ubicació estratègica de l’illa dins el mediterrani.
A més de Menorca, la proposta del Ministeri, que es troba en exposició pública fins al 6 d’agost, també apunta la serralada cantàbrica i altres punts de la costa catalana i andalusa com ha òptims per a construir aquests molins.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu