El projecte, pioner a tot Europa, disposarà d'una inversió de gairebé 1 milió d'euros, finançat amb l''ecotaxa'
Quins indrets de la serra Tramuntana són més transitats, per quins camins s’accedeix més o fins i tot a quins espais es registra una major pressió humana són algunes de les preguntes a les quals el Govern vol donar resposta amb la instal·lació de sensors. Els dispositius, que transmetran dades a través de les antenes de comunicació, permetran a l’Executiu engegar mesures de control i gestió ambiental, així com complaure als visitants.
El projecte, pioner a tot Europa, disposarà d’una inversió de gairebé 1 milió d’euros, finançat amb l’impost de turisme sostenible. En menys d’un any s’espera que estigui operatiu i a hores d’ara s’avalua a quins camins es col·locaran.
Sensibilitzar de les bones pràctiques a la Serra és un dels objectius prioritaris de l’Executiu que ha col·laborat en l’edició de 24.000 fulletons i 200 cartells informatius impulsats per l’associació Tramuntana XXI. Tot per augmentar la protecció de la zona reduint els episodis d’incivisme.
Des de l’associació de propietaris de finques rústiques de la Tramuntana recorden que en molts casos es tracta de propietats privades a les quals es pot accedir demanant permís, respectant, això sí, les normes recollides a aquest document per tal de vetlar per la seva conservació.
Sortosament, nou de cada deu casos són desaparicions voluntàries i es resolen en uns dies