política

El Govern defensa la seva actuació en l’eliminació de les cabres d’Es Vedrà

És una actuació que es va fer, diu Medi Ambient, per garantir la conservació d'hàbitats protegits


El PP d’Eivissa acusa el Govern d’actuar com a matancers a l’hora d’eliminar les cabres des Vedrà, el passat mes de maig. Però el conseller de Medi Ambient ho defensa: diu que és una de les actuacions més importants que ha fet la Conselleria per garantir la conservació d’hàbitats protegits.

Al mes de maig i en ple confinament el Govern va eliminar una quarantena de cabres que hi havia a Es Vedrà, els animals posaven en perill la supervivència d’espècies endèmiques de fauna i flora de l’illot. La notícia però no va transcendir fins al mes passat creant indignació entre animalistes i vedraners. Aquest matí la diputada popular, Virginia Marí ha demanat explicacions i ha criticat la forma de resoldre el conflicte.

Per la seva banda el Conseller de Medi Ambient assegura que és una de les actuacions més importants que ha fet la Conselleria per a la conservació d’habitats protegits com, en aquest cas, de la fauna i flora endèmica de l’illot des vedrà que a més ve avalat per la normativa i la justícia.

Recordem que les cabres eliminades al mes de maig eren les supervivents de la matança que es va fer l’any 2016 quan hi havia una cinquantena d’animals que habitaven allà des de 1992, any en què els vedraners, propietaris de l’illot, van repoblar-lo amb 5 femelles i un mascle.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PSIB proposa plaça garantida a una residència per a les dones grans maltractades

Els socialistes han defensat els pressuposts perquè ajudaran a superar la crisi provocada per la pandèmia

El PP participarà a la protesta convocada dissabte a Palma contra la llei Celaá

La concentració, convocada per la plataforma Más Plurales, serà sense cotxes i davant la Seu

Santa Eulària disposarà de 43,5 milions pels comptes municipals de 2021

Hi destaca un augment de les partides de serveis socials, amb 3'3 milions i un creixement del 36 per cent