economia

El Govern donarà 800 euros a bars i restaurants per a la instal·lació d’equips de ventilació

Des de la CAEB consideren que l'ajuda és insuficient i asseguren que necessiten mesures econòmiques més contundents


El Govern subvencionarà de manera immediata amb 800 euros la instal·lació d’equips de ventilació per a bars i restaurants, amb l’objectiu de prevenir el contagi de la covid-19. Així ho va informar ahir dijous el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

L’executiu liderat per Francina Armengol va aprovar dimecres una partida de 5 milions d’euros per subvencionar aquests equips de ventilació i els mesuradors de CO₂. Aquesta ajuda beneficiarà uns 6.000 locals de Balears.

El CO₂ es genera per la respiració de les persones i en espais tancats tendeix a incrementar-se. El nivell de l’aire exterior és de 400 ppm (parts per milió) i un valor entre 500 ppm i 700 ppm seria considerat com a acceptable. En cas d’arribar a 800 ppm, la ventilació és obligatòria en els locals.

El Govern ha explicat que es tracta d’una línia de cofinançament, sinó que s’abonarà de manera lineal. La instal·lació d’un equip de ventilació per a un local petit costa entre 800 i 1.600 euros.

“Serà una ajuda “ràpida”: l’administració autonòmica facilitarà aquests diners a l’empresari, qui posteriorment aportarà la factura”, ha explicat el conseller Negueruela, que ha insistit a demanar al sector que adopti “totes les mesures de ventilació necessàries” durant els pròxims mesos per disminuir la incidència de la pandèmia”.

La decisió del toc de queda, que s’ha ampliat des d’ahir dijous a les 22h de la nit, afecta directament a bars i restaurants, que fins ara podien tancar fins a les 00h. El Govern ha explicat que la decisió s’ha pres tenint en compte criteris sanitaris i epidemiològics per “millorar la situació” de la Covid-10 a la comunitat.

Tanmateix, l’executiu ha garantit que prosseguirà reunint-se periòdicament amb els sectors afectats per intentar minimitzar els efectes de les restriccions sanitàries.

Negueruela ha realitzat una crida a la població perquè sigui “responsable” i es mantingui la distància social, de manera especial en llocs tancats com a bars i restaurants. També ha recordat que hi ha sectors que porten tancats des de “fa mesos” i ha confiat que la situació millori per anar aixecant les restriccions, a mesura que sigui possible.

El president de Restauració CAEB, Alfonso Robledo, ha agraït al Govern aquesta ajuda,  però ha dit que és insuficient: “continuen faltant mesures econòmiques contundents que realment ens ajudin a sortir d’aquesta duríssima crisi econòmica”, ha declarat després de la reunió.

Robledo ha manifestat que gran part dels locals ja estan “degudament ventilats”, per la qual cosa s’ha preguntat quin tipus d’ajudes podran rebre per fer viables els seus negocis.

L’avanç del toc de queda a les 22h de la nit “és un gerro d’aigua freda per al sector”, ha comentat l’empresari, que ha reclamat al Govern ajudes “urgents i directes”.


Els restauradors demanen “ajudes directes” al Govern per mantenir els seus negocis
Aquests són els purificadors i mesuradors d’aire obligatoris per a bars i restaurants
La ventilació: el repte de l’hivern per prevenir la COVID-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Illes Balears, primera destinació espanyola de turisme internacional el 2021

Durant l'agost, 1 de cada 4 turistes estrangers cap a Espanya volaren a l'arxipèlag

Ibèria planteja un ERTO als sindicats per causes organitzatives i productives

La companyia proposa la mesura davant la possibilitat que els ERTO per força major no es prorroguin en el sector...

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local