societat

El Govern endureix les inspeccions per controlar el lloguer de xàrter nàutics il·legals

Alguns objectius de la campanya són controlar el fondeig a zones il·legals, la recollida de persones a punts no habilitats per a això i la revisió de la documentació i els permisos requerits

Imatge d'una inspecció a un xàrter nàutic (CAIB)


El Govern ha posat en marxa una campanya d’inspecció de les embarcacions per controlar el lloguer de xàrters nàutics que no compleixen amb els requisits legals o les normatives d’aplicació. L’inici d’aquesta campanya d’operacions va començar la setmana del 4 d’agost a Sant Antoni de Portmany i ha continuat al Port d’Andratx, al Port de Sóller i al Port de Palma. En els pròxims dies continuarà a altres ports.

L’objectiu és controlar i inspeccionar les activitats irregulars relacionades amb el lloguer d’aquest tipus d’embarcacions, així com el fondeig a zones il·legals o la recollida de persones a punts no habilitats per a això. També s’han realitzat controls de documentació i permisos, així com dels títols habilitats dels patrons. Així mateix es pretén evitar la competència deslleial, l’ús indegut de la costa, el fondeig sobre la posidònia i els abocaments incontrolats.

A més es realitzen inspeccions “in situ”, que es fan de manera aleatòria, per comprovar la documentació de les embarcacions, entre elles, la declaració responsable, la inscripció en el registre d’empreses de xàrter nàutic, la possessió del certificat de navegabilitat en vigor, així com el despatx de Capitania Marítima, la titulació nàutica o altres certificats.

Aquesta iniciativa respon a la detecció d’un increment en les operacions de xàrter nàutic il·legals. Aquest tipus d’empreses fan un ús indegut de la costa i utilitzen de manera il·legal els molls, per a carregar i descarregar clients, provisions i personal de neteja. També reforça les línies de control del sector del xàrter nàutic que la Direcció General de Transport marítim i aeri del Govern de les Illes Balears va iniciar l’any 2019.

El dispositiu ha comptat amb la participació d’inspectors de la Capitania Marítima; de la Guàrdia Civil, amb una patrulla del Grup Especial d’Activitats subaquàtiques (GEAS), una patrulla PAFIF (Patrulla fiscal i davanteres), i una patrulla a terra; un tècnic de la Direcció General de Transport marítim i aeri del Govern de les Illes Balears, representants de Costes, agents de medi ambient del Govern i un equip del personal de Ports IB.

En el transcurs de l’última legislatura es van dur a terme diferents actuacions en relació amb el sector, com per exemple l’aprovació del Decret 21/2017, de 5 de maig, pel qual es regula l’activitat de lloguer d’embarcacions i vaixells d’esbarjo. Arran de l’aprovació d’aquest decret, es confecciona i publica a la pàgina web de la Direcció General de Transport Marítim i aeri un llistat d’embarcacions autoritzades.

D’altra banda, a la Direcció General es va crear una unitat dedicada en exclusiva a aquesta matèria. Des de la seva creació, el nombre d’expedients sancionadors han augmentat exponencialment, i a meitat d’enguany ja s’ha superat el nombre d’expedients totals que es van obrir l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Tres noves pasteres albirades a Cabrera, eleven a 176 els migrants arribats a les costes de Balears

Aquest dimarts han arribat 13 embarcacions i ja s'iguala la xifra de tot el 2020

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada