societat

El Govern es querellarà contra l’influencer mallorquí Naïm Darrechi per presumpte abús sexual

L'Institut Balear de la Dona també ha demanat el tancament del seu canal de Youtube i del seu compte de Tik Tok


El Govern de les Balears es querellarà contra l’influencer Naïm Darrechi per presumpte “abús sexual mitjançant engany a un nombre indeterminat de dones, per la incitació a la violència contra les dones i contra la seva llibertat sexual, drets sexuals i reproductius i contra els delictes que puguin sorgir a raó de la instrucció”, segons ha explicat en una nota de premsa la Conselleria de Presidència.

L’Institut Balear de la Dona també ha demanat el tancament del seu canal de Youtube (que compta amb prop de 4 milions de subscriptors) i del seu compte de Tik Tok (amb prop de 27 milions de seguidors) a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha justificat la querella perquè “ningú a les nostres Illes presumeixi d’haver comès abusos sexuals ni inciti a altres a cometre-los”. A través d’un tuit, la presidenta advoca “pels drets de les dones, per la llibertat sexual i per una terra que diu no al masclisme”.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat i presidenta de l’Institut Balear de la Dona, Mercedes Garrido, estendrà la sol·licitud a aquelles persones o entitats que a l’empara de l’article 31 del Codi Penal resultin ser autors o cooperadors necessaris.

Les declaracions realitzades pel citat influencer publicades a les seves xarxes socials fan referència a l’ejaculació sense preservatiu enganant a les dones amb les quals manté relacions sexuals, en un canal que té més de 26 milions de persones que el segueixen a través de la xarxa tik tok, moltes d’elles persones adolescents i en procés de formació de consciència.

La consellera ha considerat que aquest fet “ha posat a moltes dones, presumptament de les Illes Balears, en situació de risc pel que fa a malalties de transmissió sexual i amb embarassos no desitjats”.

Donat que l’influencer generalitza amb totes les dones amb les quals ha mantingut relacions sexuals, el Govern considera que “té el deure de protegir dels abusos i agressions sexuals, no permetre actuacions que atemptin contra la salut sexual i reproductiva de les dones i que a més a més, facin enaltiment o justifiquin per qualsevol mitjà d’expressió pública de difusió els delictes que puguin haver estat comesos per motius del sexe de la persona o per raons de gènere”.

Segons l’Executiu, la seva obligació “també és vetllar perquè els continguts emesos a través de les xarxes socials, que són els grans referents en l’adquisició i el desenvolupament de les conductes de les persones, no fomentin actuacions contra els drets sexuals i reproductius de les dones”.

Per això, el Govern considera que les afirmacions fetes per Darrechi poden comportar els tipus penals d’abús sexual mitjançant engany de l’article 182.2 del Codi Penal i enaltiment i justificació del delicte d’abusos sexuals mitjançant engany de l’article 510.2b del Codi Penal, sense perjudici que, tenint en compte el nombre de seguidors al Tik Tok en un elevat nombre de menors d’edat els fets puguin constituir delictes relacionats amb la seva indemnitat sexual.

Finalment, l’Institut Balear de la Dona, a l’emparament de l’article 52 de la Llei de Protecció Integral a la infància i l’Adolescència, ha denunciat a Naim Darrechi al canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per demanar el tancament del seu canal de Youtube i del seu compte a Tik Tok.

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha justificat la querella perquè “ningú a les nostres Illes presumeixi d’haver comès abusos sexuals ni inciti a altres a cometre-los”. A través d’un tuit, la presidenta advoca “pels drets de les dones, per la llibertat sexual i per una terra que diu no al masclisme”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...

Alaior demana al Consell una solució a l’encreuament de la carretera general amb la urbanització Torre-Solí

L'última topada va ocórrer dissabte passat quan un vehicle va fer un gir a l'esquerra, i això va provocar un...

Juaneda realitza setmanalment 5.000 proves a les seves clíniques i centres perifèrics de Menorca

El 80% són tests d'antígens, que realitzen biòlegs, metges, infermeres o tècnics especialistes en laboratori

L’Ajuntament de Deià signa la compra del casal de Can Vallès per 3 milions d’euros

Les previsió és que s'hi instal·lin diferents dependències municipals durant els propers anys, i de manera imminent els jardins s'obriran...